Lecții de Karate Kyokushin Kay de la Teyyub Azizov

0
90

Copiii din Florești care practică lectii de kyokushin karate, au avut posibilitatea să afle mai multe despre acest gen de sport. Teyyub Azizov, președintele Federației Internaționale de Kyokushin Kay, originar din Azerbaidjan, s-a aflat în perioada 21-25 octombrie într-o vizită în Republica Moldova. Astfel, timp de trei zile oaspetele a oferit lectii de kyokushin karate, master-clas, seminare și examene de grad la reprezentanta Moldovenească de kyokushin karate IKKF din orașul Florești, reprezentant oficial în țara noastră, fiind Igor Statnic.

În cadrul vizitei sale Teyub Azizov a mai avut întrevederi cu secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, precum și cu președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, primarul orașului și conducerea Centrului de creație al copiilor din această localitate. Oaspetele a venit în Republica Moldova să împărtășească experiența sa luptătorilor de Kyokushin Kay. Timp de trei zile, maestrul a oferit gratis lecții pentru copiii și adolescenții din Florești care practică acest gen de sport.

Scopul vizitei președintelui forului internațional este dezvoltarea kyokushin karate în țara noastră, precum și constituirea în Republica Moldova a unei Federații Naționale de kyokushin karate IKKF. În ultima zi 12 elevi au sustinut cu succes examene de grad, fiind atestati la diferite grade,kyu.

Din Federația Internațională de Kyokushin Kay fac parte 61 de țări, Moldova fiind a 51  țară unde Teyyub Azizov a promovat lecții de karate.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.