Imagini din filmul copilăriei „Maria Mirabela”, pictate în curtea Centrului Multifuncțional „Cosăuți”

0
112

Zidul din fața Centrului multifuncțional „Cosăuți”, raionul Soroca, prinde culoare în aceste zile, și nu doar simple culori, ci chiar imagini din poveste.

La moment în instituție se desfășoară un proiect de voluntariat corporativ în care partenerii sunt Donaris Viena Insurance Grup cu sediul în Republica Moldova. Scopul proiectului este de a educa angajații în spirit civic și de a participa la activitate. Astfel, o zi de lucru a angajaților Donaris a fost dedicată activităților  în Centrul multifuncțional Cosăuți. Angajații împreună cu o parte din echipa Concordia au pictat, au participat împreună cu copiii la un atelier de ceramică, au făcut cunoștință cu tehnica de lucru „Papier Manche„ și au jucat împreună fotbal.

Cu sprijinul pictorului Alexei Luca, participanții au ales să picteze povestea românească, îndrăgită de câteva generații „Maria Mirabela” pentru a reaminti copiilor de frumoasele opere dedicate copilăriei. Totodată pictura murală este dedicată filmului și celor ce au muncit la el.

Potrivit directorei Centrului multifuncțional „Cosăuți”, Nina Zagaevschi, activitățile în cadrul proiectului vor continua și cu alte acțiuni. Centrul multifuncțional „Cosăuți”  oferă servicii specializate în vederea (re)integrării sociale a beneficiarilor în situații de dificultate. Centrul activează în cadrul A.O.„Concordia.Proiecte Sociale”.

 

PUBLICITATE