La Drochia a fost marcată Ziua Mondială a Păcii

0
194

Ziua de 21 septembrie, curent, a fost o zi plină de culoare, de zâmbete și voie bună. Ziua Mondială a Păcii a demarat cu un flash mob spectaculos, cu genericul ”O chemare la Pace”, chiar în inima orașului Drochia, pe Piața Independenței. Sărbătoarea a fost organizată de LT ”Ștefan cel Mare” din oraș, sub egida DÎTS Drochia, în parteneriat cu  Instituțiile de Educație Timpurie din oraș, cu Instituțiile de învățământ, în colaborare cu primăria orașului, primar Nina Cereteu. Acest inedit eveniment a adunat peste o mie de copii din grădinițe și elevi din clasele primare, care au venit să aducă un omagiu Păcii. Ghidați  de cei mai dedicați profesori și organizatori Elena Filip, Rodica Golban, Viorica Lisnic și Tacu Tatiana, dar și directorii Instituțiilor de Educație Timpurie din oraș,au impresionat admiratorii  cu vestimentația selectă, de culoare albă, iar la pieptul fiecărui participant și celor prezenți la sărbătoare, voluntarii au prins câte un hulubaș din hârtie – simbolul Păcii.

Primarul de Drochia, Nina  Cereteu a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor prezenți la sărbătoare, și a menționat că  Pacea este cea mai prețioasă comoară, care poate face fericită o lume întreagă și care generează bunătate, omenie, compasiune și  înțelegere.

”Pacea face să vibreze în unison inimile tuturor celor, care-și doresc cu adevărat să trăiască această minunată stare sufletească. Trebuie sa ne iubim unii pe altii, sa traim in pace si armonie. Atunci când simtim pace în suflet, atitudinea de liniste, calm și bunavointă se rasfrânge în mod generos asupra celorlalți. Trebuie să păstrăm pacea și să promovăm valorile ei, – a menționat în încheiere, d-na primar, felicitându-i pe toți cei prezenți la sărbătoare cu Ziua Internațională a Păcii.

Cu un recital tematic au evoluat elevii din clasele primare de la LT ”Ștefan cel Mare” din oraș.

În recitalul prezentat de micuții de la instituțiile de educație timpurie din oraș a răsunat poezia lui G.Vieru ”Mulțumim pentru pace” și cântecul ”Vrem în pace să trăim”. În final, învățăceii LT ”Ștefan cel Mare” au interpretat cântecul ”Pe acest pământ”, după care toți copiii prezenți la eveniment au dansat, ghidați de educatorii IET dansul comun al Păcii, cu baloane albe, care în final și-au luat zborul liniștit și tandru  către cer.

D-na Nina Cereteu a oferit  cu generozitate  fiecărui copil cîte un  simbol al Păcii – hulubași din pâine.

A fost o dimineață  frumoasă, cu cer senin și multe zâmbete de copii. Puzderia de baloane, care împînzise cerul aveau să ducă cu ele mesajul micuților ambasadori drochieni, ca să audă toată lumea a lor chemare la Pace.

PUBLICITATE