Iluminat stradal și drumuri bune pentru locuitorii satului Rublenița

0
285

În curînd pe mai multe străzi din satul Rublenița, raionul Soroca, se va aprinde lumina.  Lucrările de amenajare a iluminatului se apropie de sfîrșit. Banii pentru construcţia reţelei de iluminat stradal sunt alocați din bugetul local.

  • Au fost conectate 47 de corpuri de iluminat, de la trei transformatoare. Este vorba de becuri bazate pe tehnologiile LED cu puterea de 50 de W, totodată vom avea și câteva becuri cu puterea de 80 W, care vor fi instalate la hotarele de la transformatoare, unde distanța este mai mare. Lucrările sunt îndeplinite de către o firmă de la Chișinău, care a propus o ofertă de preț mai mică. Cât privește sectoarele de drum care s-au decis să fie iluminate, acestea s-au discutat în cadrul ședinței consiliului local, unde au și fost selectate, a precizat primarul comunei Rublenița, Vitalie Muntean.Administrația publică locală intenționează să inaugureze sistemul de iluminare stradală pînă la hramul satului, care este sărbătorit la 19 septembrie. Costul investiţiei este de circa 200 mii de lei. Potrivit primarului localității, în comuna Rublenița vor avea loc și alte lucrări ce presupun modernizarea infrastructurii locale.
  • În curînd, în localitate va fi asfaltată o porțiune de drum. Este vorba de o distanță de peste un kilometru de drum, din preajma școlii pînă în apropierea cimitirului. Deoarece în preajma cimitirului este o scurgere foarte mare de apă, s-a decis să fie instalate 600 de metri de bordure, pentru a menține drumul într-o stare cât mai bună, o durată cât mai lungă de timp. Drumul va fi asfaltat în cadrul Programului național Drumuri bune pentru Moldova, tot aici fiind concetrate și peste 400 mii de lei din Fondul Rutier, plus bani din bugetul primăriei, a mai adăugat Vitalie Muntean, primarul comunei Rublenița.

Și locuitorii satului Rublenița Nouă, din aceeași comună, urmează să beneficeze în curând de  un drum cu asfalt. Este vorba de drumul din centrul localității de o distanță de 300 de metri.

 

PUBLICITATE