Inaugurarea biroului ”Bunicii Grijulii” la Drochia

0
111

Proiectul ”Bunicii Grijulii”, lansat la inițiativa Inspectoratului General de Poliție  a luat amploare în toate raioanele țării. Scopul proiectului a fost  de a  înrola în oastea de voluntari părinți și bunei, care vor supraveghea siguranța copiilor în traficul rutier. A fost o idee cu impact major, care a trezit interesul multor persoane în etate, și nu numai, să se implice, pentru a fi și mai necesari comunității.

Și în raionul  Drochia, grație unei colaborări fructuoase a IP Drochia cu administrația publică locală din teritoriu, cu susținerea Consiliului raional Drochia, a fost implementat cu succes acest proiect și se desfășoară deja mai bine de șase luni.  În sfîrșit bunicii grijulii din Drochia, vor avea un birou, în care se vor putea aduna, pentru a discuta și a ”pune țara la cale”.

Evenimentului de inaugurare a Biroului ”Bunicii Grijulii” din 12 septembrie, curent, a fost întîmpinat cu multă bucurie de toți beneficiarii proiectului. Oaspeți de onoare la sărbătoare au fost: șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, președintele Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii”, Galina Cotorobai, vicepreședintele Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii”, Daniel Mazepa, invitatul special , Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul R.Moldova.

Prezenți la evenimentul de inaugurare au fost Ion Dascal, președintele raionului, Igor Grozavu și Vitalie Josanu, viceperședinții raionului, șeful IP Drochia, Maxim Bernic, colonel principal, cît și conducătorii din cadrul IP Drochia, preoți, părinți, copii și cei peste 40 de ”bunici grijulii” din raion, însoțiți de președintele Asociației Obștești Drochia, Alexandra Postovan. Oaspeții au admirat cu plăcere cartea de vizită a orașului, reprezentată de formația de dansui populare ”Izvoraș”, conducător artistic Valentina Cocitov și tînăra interpretă Diana Țurcanu.

A urmat mai apoi inaugurarea panoului informativ ”Bunicii Grijulii”, după care oaspeții, însoțiți de toți cei prezenți, au marcat inaugurarea biroului prin  tăierea panglicii simbolice. Evenimentul s-a finisat cu ședința festivă a membrilor Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii” în sala Consiliului raional, la care au fost menționați cei mai activi bunici și au fost trasate noi obiective în strategia de asigurare a securității copiilor în traficul rutier.

Ideea lansării unui asemenea proiect a fost pozitiv apreciată de întreaga comunitate, deoarece a venit timpul, când societatea are nevoie mai mult decât oricând de experiența și înțelepciunea pesoanelor în etate.  Doar împreună putem face ziua de mâine mai sigură!

PUBLICITATE