Un copil a murit după ce s-a intoxicat cu ciuperci

0
137

Un copil de patru ani a murit, iar sora și mama acestuia se află în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Familia, originară din satul Nicolaevca, raionul Florești, s-ar fi intoxicat după ce au consumat ciuperci culese din pădure. Inițial, familia s-a adresat la spitalul din Florești, ulterior, însă, aceștia au fost transferați la un spital din capitală.

  • Mama, în vârstă de 31 de ani, s-a adresat la spitalul din Florești la data de 9 iulie, precum că ea, băiatul de 4 ani și fata de 8 ani se simt rău. Medicii de la Florești i-au transferat la spitalul din Chișinău. Copilul de 4 ani a decedat, a comunicat pentru Ziarul Nostru ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Florești, Dina Fomin.

Potrivit medicilor în ultima perioadă se atestă o sporire a cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci, în rândul populaţiei Republicii Moldova, doar în perioada 09-13 iulie  au făcut intoxicație la ciuperci 11 persoane mature și 6 copii. Pe parcursul anului 2018, au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicație cu ciuperci, cu implicarea a 39 bolnavi din Florești, Dondușeni, Orhei, Chișinău, dintre care 7 copii.

În aproximativ două ore de la consumul ciupercilor poate apărea greață, vomă, diaree, transpiraţia excesivă. După 6 ore – bolnavul poate acuza cefalee, ameţeală, agravarea stărilor de vomă. După 72 de ore pot apărea complicaţiile severe hepatice şi insuficienţa renală, ce pot cauza decesul persoanei afectate. Unele ciuperci pot căpăta proprietăți toxice, fiind consumate în combinaţie cu alcoolul.

PUBLICITATE