La Stoicani a fost inaugurat un centru de urgență de peste 4 milioane de lei

0
854

Dacă până nu demult medicii de la urgenţă din Stoicani erau nevoiţi să munească în câteva încăperi din clădirea primăriei, acum aceștia beneficiază de un centru de urgență modern și lucrează în condiții europene. Mai mult, localnicii din 6 localități, Stoicani, Soloneț, Dubna, Parcani, Redi-Cereșnovăț și Racovăț,  vor avea parte de  servicii medicale mult mai bune și de intervenții mai rapide, asta datorită faptului că pentru centru a fost cumpărată și o ambulanță nouă. Odată cu deschiderea edificiului au fost create și 13 locuri de muncă. Noul centru de urgenţă care va deservi în total circa 7300 de persoane.

Foto: CNAMUP
Foto: CNAMUP

Sediul, cu o suprafață totală de 200 m.p dispune de sălă de alertă, încăperi pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, grupuri sanitare, inclusiv duș și încăperi tehnice.  Clădirea dispune de un sistem de încălzire autonom cu conectare la rețeaua de energie electrică. Totodată, sediul dispune și de un garaj pentru staționarea a 2 autosanitare.

Foto: CNAMUP
Foto: CNAMUP

La eveniment au fost prezenți deputatul Boris Golovin, președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, directorul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, vicepreședintele Federației Sindicală Sănătatea, Igor Zubcu, vicedirectorii IMSP CNAMUP Alexandru Ghidirimschi, Tatiana Bicic, Vasile Cucu și Igor Prisăcari, reprezentați ai administrației publice centrale și locale, manageri ai instituțiilor medicale din teritoriu.

Foto: CNAMUP

Autoritățile susțin că acest centru este de o importanță majoră pentru raionul Soroca.

Este un eveniment multașteptat atît pentru angajați, cât și pentru locuitorii acestor sate. Sperăm ca odată cu deschiderea acestui centru să fim mai aproape de pacienți, de populație, ca aceștia să beneficieze  de servicii calitative și moderne, a menționat Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca.

Foto: CNAMUP
Foto: CNAMUP

Valoarea totală a proiectului investițional, inclusiv dotarea punctului cu echipament medical și mobilier modern, cu o autosanitară nouă, se ridică la o valoare de circa 4 mln 300 mii lei.

PUBLICITATE