Familia – altarul bucuriei, dragostei și bunătății

0
962

Familia este locul în care omul înțelege iubirea, țese amintirea, învață răbdarea și zidește speranța. Cei mai importanți ani în dezvoltarea noastră sînt petrecuți în familie. Dar viețile noastre sînt atît de agitate, încît Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm și de a petrece timpul împreună. Acest lucru l-au făcut și localnicii din, care duminică, 13 mai, s-au strâns în marea familie a satului, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Familiei. Angajații primăriei și casei de cultură din localitate, și-au propus astfel, să amintească la toți și la fiecare cât sunt de importanți părinții, buneii și casa părintească. În cadrul evenimentului au fost omagiate familiile care au sărbătorit peste 50 ani de căsnicie, cea mai în vîrstă persoană, cea mai tânără familie nou formată și cel mai tânăr locuitor al satului.

Să convețuiești alături de o persoană 50  de ani și mai mult, pare un lucru imposibil astăzi, însă există persoane care au reușit acest lucru, acestea fiind un exemplu pentru tînăra generație. Cenușa Eugen și  Valentina, Bruma   Andrei  și   Magdalena,  Cenușa Andrei și   Maria, Șaganean Profir și  Vera, Șaganean Ion  și  Elena, Falcă Vasile  și  Nina, Lișman Mihail și   Maria, sunt acele familii trainice, de oameni gospodari care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. De la sărbătoare nu au lipsit copii, nepoții, strănepoții, dar și alte rude, care au venit să  îi felicite  pe omagiați cu ocazia nunții de aur și să le ureze în continuare multă sănătate, trai ușor și multe bucurii de la cei dragi. Sărbătoarea a fost una frumoasă și pentru familia nou formată, un cuplu tînăr și frumos Sergiu și Marina Bulai. Pentru ei, ziua de 2 iunie 2017, va rămîne în albumul familiei ca cel mai frumos și important eveniment Ziua Nunții, ziua când s-a născut o nouă familie. Organizatorii le-au dorit tinerilor ca drumul pe care au pornit împreună să îi ducă pînă la nunta de aur, iar flacăra dragostei din inimi să nu se stingă niciodată.

La cei 87 de ani, Varvara Bulat este o persoană importantă în satul Cenușa, este cea mai în vârstă persoană din sat. La fel ca fiecare, femeia a avut o soartă plină de toate, și bucurii și griji și nevoi. A crescut și a educat trei copii, iar la moment are o avere mare de urmași 5 nepoți și 7 strănepoți. În această zi a familiei, doamna Varvara Bulat, a fost omagiată și ea, pentru faptul că a  reușit să de-a naștere unei familii atât frumoase. Iar dacă la festivitate a fost prezentat cel mai vîrsnic cetățean al satului, atunci organizatorii nu au uitat nici de cel mai tînăr lăstăraș al satului și anume Bogdan, care s-a născut în familia lui Mihail și Dorina Falca.

Primarul comunei Roșietici, Vera Bruma, a ținut să amintească tuturor celor prezenți să își respecte familiile, să iubească tot ce este sfânt și să nu uite de locul unde s-au născut. Toate familiile sărbătorite au primit diplome, flori, cadouri, oferite de primăria localității în comun cu Direcția Asistență Socială Florești. Petru Rusu, șeful DAS Florești, a adus celor omagiați  cuvinte de felicitare, dorindu-le totodată multă sănătate, putere și cât mai multe bucurii. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artiștii licali și colectivele artistice, care au reușit pentru câteva ore să aducă zimbetul și voia bună pe fețele oamenilor prin cântece, poezii și dansuri. Evenimentul a fost organizat de primăria Roșietici, casa de cultură (Bulai Andrei) și bibliotecara Angela Chihai.

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită pe 15 mai. Această zi este sărbătorită pe întreaga planetă începînd cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de  a sublinia importanța familiei.

 

 

PUBLICITATE