Percheziţii la Soroca. Mai multe persoane, reţinute pentru comercializarea drogurilor în proporţii mari.

0
1144

Pe parcursul a patru luni de zile ale anului 2018, de către ofițerii de investigație a Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a fost documentată activitatea infracțională a două grupări criminale, specializate în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul raionului Soroca.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație, la sfârșitul lunii martie 2018 în urma efectuării a cinci percheziții la suspecții care se ocupau cu cultivarea și comercializarea drogurilor, de tip marijuană, la domiciliul unuia din membrii grupării, în subsolul casei s-a depistat un laborator dotat și echipat cu tehnică de performanță pentru cultivarea plantelor de cânepă. La fel, în gospodăria acestuia au fost depistate și ridicate bunuri materiale  în valoare de aproximativ 100 000 lei, care conform informațiilor dispuse au fost sustrase anterior din aceeași localitate, fapt pentru care IP Soroca la de 22 februarie 2018 a inițiat o cauză penală fără autor pe faptul sustragerii pe ascuns a bunurilor date.

În urma acțiunilor întreprinse și perchezițiilor efectuate a fost reținut liderul grupării în vârstă de 40 ani originar din satul Volovița,  r-ul Soroca, împreună cu alți trei complici cu vârsta cuprinsă între 20-25 ani, care nemijlocit se ocupau cu comercializarea marijuanei, fiind identificat și reținut autorul furtului din locuință.

În vederea destructurării altei grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor de tip pastile ecstasy, amfetamină și hașiș pe teritoriul Raionului Soroca, timp de trei luni, ofițerii Direcției Antidrog au supravegheat membrii grupului, fiind infiltrat  un investigator sub acoperire și efectuate achiziții de control pentru procurarea drogurilor de la suspecți. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau pastile Ecstasy la un preț de 250 lei/per pastilă, 100 lei/per gram hașiș și 700 – 900 lei/per gram de amfetamină.

Ca urmare a probelor acumulate, au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și automobilele suspecților, originari și domiciliați în raionul Soroca, cu vârstele cuprinse între 20-50 ani, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, bani parveniți din activitatea infracțională, înscrisuri de ciornă și droguri în proporții deosebit de mari, în special marijuană, pastile ecstasy, hașiș și amfetamină, fiind reținuți patru suspecți, iar alți șase suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

În timpul reținerii liderul grupării criminale în vârstă de 40 ani originar și domiciliat or. Soroca, timp de cinci ore a stat baricadat în apartamentul său amplasat la etajul șapte a blocului locativ încercând să fugă de la fața locului. Astfel, pentru reținerea acestuia au fost utilizate serviciile echipei de descarcerare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

 

PUBLICITATE