Brock Bierman: „Mă ridic din rădăcini sorocene”

0
261

În aceste zile, într-o vizită la Soroca s-a aflat Brock Bierman, asistentul administratorului pentru Europa și Eurasia al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.
Însoțit de Karen Hilliard, șefa USAID Moldova, la Soroca Brock Bierman a fost întâlnit de primarul municipiului, Victor Său, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie, Nicolae Bulat și președintele Comunității Evreiești din Soroca, Semen Veksler.
Aici, oficialul a vizitat Cetatea Soroca, cimitirul evreiesc și cimitirul ortodox, unde a depus flori la mormântul fostului primar și președinte al raionului Soroca, prietenului său, Anatolie Prisăcari.
E de menționat faptul că în una din vizitele sale la Soroca, Brock Bierman, a făcut un schimb de cravate cu fostul președinte. Iar la evenimentul de inaugurare a sa în această funcție, a purtat cravata lui Anatolie Prisăcari.
Soroca are un loc aparte în sufletul oaspetelui, pentru că aici s-a născut bunelul său, care a plecat în Statele Unite în timpul valului de emigrări în masă, între sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20. Ultima dată, Brock Bierman a vizitat orașul Soroca acum 14 ani.
Brock Bierman a fost învestit în funcția de Asistent al Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia în data de 8 ianuarie 2018. În cadrul vizitei sale în Moldova, oficialul vizitează proiectele USAID, desfășurate în întreaga republică.

 

PUBLICITATE