Doi bărbaţi din Soroca, reţinuţi pentru comercializarea drogurilor

0
552

Doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 38 și respectiv 46 de ani, locuitori ai raionului Soroca, au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Anterior, unul dintre ei a fost judecat.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oficiul Nord, s-a stabilit că suspecții comercializau drogurile în zona de nord a țării. Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor destinate consumatorilor.

În urma perchezițiilor corporale și la domiciliile suspecților efectuate de ofițerii de investigații cu sprijinul angajaților Batalionului cu destinație specială ”Scorpion” al DTC, au fost depistate și confiscate 30 de bile de hașiș cu o greutate totală de 200 grame, mijloace financiare, telefoane mobile precum și cartele SIM cu care banuiții comunicau atât între ei cât și cu alte persoane despre comercializarea drogurilor, la fel a mai fost ridicată o unitate de armament care se deținea ilegal.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 10 000 lei. Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

PUBLICITATE