Bunicii grijulii în acțiune la Volovița

0
886

Astăzi, 23 februarie în satul Voloviţa, r. Soroca a fost pusă în aplicare  Campania ,,BUNICII GRIJULII”, astfel, buneii şi bunicile voluntare participante la proiect, au fost activi la securitatea traversării străzilor de către copii care plecau spre şcoala şi grădiniţa din localitatea dată.

La data de 21 februarie, în incinta IP Soroca au fost prezentați primii voluntari din raion ai proiectului sus numit, unde bunicii au fost instruiţi de şeful Inspectoratului de Poliţie Soroca, dl. Veaceslav Rusnac şi şeful adjunct a IP Soroca, în persoana mea, informîndu-i care este scopul și necesitatea acestui proiect și anume, a fost pusă în discuție metoda de funcționare a acestuia. Proiectul ,, Bunicii grijulii” este un  proiect benefic preluat din Italia şi implementat în R. Moldova, la iniţiativa şefului-adjunct al IGP, dl. Gheorghe Cavcaliuc cu susţinerea şefului IGP, dl. Alexandru Pînzari şi Ministru de Interne, dl. Alexandru Jizdan.

 

         Dumitru Batog, șeful adjunct al IP Soroca

Scopul proiectului este sporirea siguranței copiilor în timp ce copiii se deplasează spre școală sau casă, astfel, bunicii împreună cu Poliţia o să asigure picii în timpul traversării străzilor pentru a evita traumatizarea lor şi a preveni accidentele rutiere cu implicarea celor mici. Totodată, ţin să menţionez că implementarea acestui proiect social pe teritoriul raionului Soroca, este realizat cu susţinerea şi suportul deplin a Preşedintelui raionului Soroca, dl. Ghenadie Muntean.

Amintesc că, în această Campanie vârstnicii vor ajuta copiii să ajungă în siguranță la școală, totodată, vor beneficia de o plimbare matinală și comunicare între ei şi copii. Conducerea IGP actualmente, se preocupă cu implementarea diferitor proiecte în motivarea celor mai activi bunici grijulii. Siguranţa celor mici depinde  de Poliţie, bunici şi societate!

Copiii sunt tezaurul, iar buneii sunt diamantul acestei naţiuni!

PUBLICITATE