Grigore Vieru comemorat în Liceul ”Mihai Eminescu”

0
439

La data de 14 februarie s-au împlinit 83 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru. Cu această ocazie în incinta Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Florești, elevii clasei a XI-a au prezentat un medalion literar dedicat poetului Grigore Vieru cu genericul ”Astăzi parcă plânge cerul, se întoarce acasă Grigore Vieru”.

Moderatoarea acestei activități a fost managerul instituției, profesoara de Limbă și Literatură Română, Neli Deleu, care a cucerit publicul prin cuvintele alese și omagiu pentru marele poet Grigore Vieru ”Peste poezia lui trec anotimpurile, plouă, înfloresc pomii, bate vântul,  crește grâul, vine iarna, se face istoria. Poezia lui a rămas a fi un lung și nesfârșit dor… Deci astăzi se deschide cerul și-l rechemăm acasă pe Grigore Vieru. Tot ce e mai frumos în altarul cuvintelor poartă numele lui: poet al mamei, al copilăriei și al graiului matern.”

”Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”, așa se definea poetul Grigore Vieru, maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă și de neam. A iubit poporul român până la lacrimi și și-a consacrat întreaga sa viață copiilor, îndrăgostiților, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate și o frumusețe rară.

Poetul Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererîta, raionul Briceni. El s-a stins din viaţă în data de 18 ianuarie 2009, în urma unui stop cardiac, survenit după un tragic accident rutier. Poetul mamelor, patriei și al copiilor a  fost deținător al Diplomei de Onoare Andersen, cea mai importantă distincție internațională – literatura pentru copii.

PUBLICITATE