Victor Felișcan candidat la funcția de primar al mun. Soroca din partea partidului „Voința Poporului”

0
277
PUBLICITATE ELECTORALĂ// ACHITAT DIN FONDUL ELECTORAL

ÎNTREBĂRI DE LA ALEGĂTORI

De ce ați ales să candidați la șefia orașului?

Sunt orășean din a III-a generație și îmi pasă de acest oraș, de oamenii care locuiesc în el, de cum se respiră și nu numai. Îmi amintesc despre orașul Soroca ca de un oraș al tineretului și al intelectualilor, un oraș amenajat, verde și cu străduțe îngrijite.

Asistăm de-a lungul anilor la distrugerea orașului și a tradițiilor în adevăratul sens al cuvântului, începând cu irosirea banilor publici în proiecte costisitoare nefinalizate, nerecepționate, fără o transparență în luarea deciziilor și costuri nejustificate.

Am urmărit cu mare atenție timp de 12 ani evoluția, dar și involuția situației din orașul natal, care este tristă la moment. Sunt convins că experiența mea profesională în domeniul jurisprudenței, inclusiv abilitățile de comunicare și conlucrare, vor ajuta la identificarea și soluționarea eficientă a treburilor publice locale.

Spre deosebire de alți concurenți electorali, voi fi sincer cu alegătorii și consider că este populist, declarativ să afirme cineva că primarul poate să își asume soluționarea tuturor problemelor localității, în situația cînd primarul reprezintă organul executiv și doar prin conlucrare cu consiliul local poate atinge obiectivele propuse.

Numiți primele 3 acțiuni pe care le veți întreprinde odată ales în funcție?

  1. Voi solicita inventarierea tuturor bunurilor imobile din patrimoniul municipiului în vederea valorificării acestora, revizuirea contractelor de folosință, verificarea legalități tuturor contractelor de achiziție, verificarea rezultatelor licitațiilor din ultimii ani, a condițiilor contractuale și a termenelor de garanție acordate pentru lucrările executate sau în curs de executare, verificarea legalității deciziilor Consiliului și dispozițiilor primarului care au avut un impact asupra bugetului local.
  2. Voi contribui la dezvoltarea infrastructurii drumurilor, stradale: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; iluminarea curților și străzilor, amenajarea teritoriului după un concept cultural, istoric și urbanistic bine definit, renovarea apeductului de apă și canalizare.
  3. Voi elabora inițiative de susținere a tineretului în vederea dezvoltării propriilor afaceri, alocarea loturilor de teren pentru construcția caselor de locuit, dezvoltarea turismului, a parteneriatului public-privat în scopul creării locurilor de agrement pentru copii în curți, cartiere.

Numiți localitatea exemplu pentru dvs, de la noi sau de peste hotare? De ce este aceasta un exemplu?

Orașul Iași din Romania pentru mine reprezintă o localitate unde domină istoria, libertatea, curățenia, noblețea, tinerețea, studențimea, cultura și bunul simț.

Cum puteți evalua, la moment, starea localității în care vă propuneți să fiți primar?

Situația la moment o calific ca fiind dramatică, deoarece cu atâția bani alocați din bugetul local, cu atâtea proiecte europene și donații, trebuia să avem un oraș înzestrat, curat, îngrijit, iluminat, cu infrastructură dezvoltată și cu mulți locuitori ce zâmbesc mergând pe stradă.

Cine este concurentul dumneavoastră în această campanie?

Concurentul meu cel mai periculos este dezamăgirea alegătorului, pachetele cu salam și hrișcă, sortate cu promisiuni deșarte și declarații populiste ale contracandidaților oportuniști.

Concurentul meu periculos este manipularea alegătorului neinformat și vulnerabil.

Cât de important este un partid „în spatele” unui primar?

Nu este rău ca un primar să aibă în spate un partid, însă nu pentru a-l dirija și manipula, ci pentru a-i oferi un sprijin atunci când are nevoie de un sfat, soluție, echipă, implicare.

Primarul trebuie să fi un prieten al tuturor locuitorilor, primarul categoric nu trebuie să fie exponentul unui interes de grup, de partid.

Primarul trebuie să reprezinte voința poporului în localitatea sa.

De ce alegătorul ar trebui să vă aleagă pe dumneavoastră?

Consider că alegătorul are motivele să mă aleagă anume pe mine deoarece am fost educat corect de părinți și școală, am fost eminent acolo unde am învățat și am dus faima orașului natal.

Mă consider demn de atenția alegătorului deoarece de-a lungul activității mele de jurist, avocat am dat dovadă de responsabilitate, devotament și dîrzenie, am fost și voi fi luptător pentru o cauză bună, iar Legea trebuie să fie în capul mesei.

Cu respect,

Victor Felișcan, candidat la funcția de primar de Soroca din partea Partidului  „Voința Poporului”

PUBLICITATE