54 de cadre didactice concurează pentru titlul „Pedagogul anului”

0
21

În premieră etapa republicană a Concursului „Pedagogul anului”, organizată de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 15-30 aprilie 2024, se desfășoară în baza unui nou Regulament de concurs, aprobat recent de Guvern. Pentru prima dată, candidații care predau diferite discipline școlare și optează să obțină titlul „Profesorul anului” concurează pe 4 arii curriculare diferite: Limbă și comunicare; Matematică și Științe; Educație socioumanistică; Arte, Tehnologii și Sport.

În acest an, pentru titlul „Profesorul anului” concurează 23 de cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal, pentru titlul „Învățătorul anului” – 17 cadre didactice din învățământul primar, iar pentru titlul „Educatorul anului” – 14 cadre didactice din învățământul preșcolar.

În baza rezultatelor Concursului, câștigătorii vor beneficia de premiile I, II și III în valoare de 50 000 lei, 25 000 lei și respectiv 15 000 lei pentru categoriile „Învățătorul anului” și „Educatorul anului” și pentru fiecare dintre cele patru arii curriculare de la categoria „Profesorul anului”.

PUBLICITATE