Arhimandritul Ieronim, de la mănăstirea din Cosăuți, are nevoie de sânge

0
560
Foto: aznews.ro

Starețul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, arhimandritul Ieronim, care a fost înjunghiat cu un cuțit în spate, în curtea mănăstirii Cosăuți are nevoie de sânge. Cu un apel către doritorii de a dona sânge a venit directorul interimar a Spitalului Raional Soroca, Ella Ursu pe pagina sa de facebook.

  • Pe 10.03.2024 a fost internat în spitalul raional Soroca starețul mănăstirii din s. Cosăuți în stare critică. A fost efectuată intervenție chirurgicală de urgență în comun cu specialiștii din Chișinău. Datorită profesionalismul și mobilizării tuturor serviciilor medicale a SR Soroca, în zi de duminică, starea pacientului la momentul este gravă, dar stabilă: este conștient, vorbește. În legătură cu pierderea masivă de sânge, pacientului s-a transfuzat un volum mare de componenți sanguini. Administrația SR Soroca intervine cu rugămintea către toți oamenii de bună credință de a dona sânge pentru arhimandritul Ieronim pentru ai salva viața. Vă așteptăm la Secția de Transfuzie a Sângelui a SR Soroca pe data de 12.03.2024 și 14.03.2024 de la ora 08.00. Împreună să facem o faptă bună, – scrie pe pagina sa, Ella Ursu, director interimar a Spitalului Raional Soroca.

Amintim că, la 10 martie, în jurul orei 08.00, polițiștii au fost sesizați că în curtea mănăstirii din satul Cosăuți, raionul Soroca, preotul a fost a fost depistat rănit, zăcând la pământ, după ce ar fi fost înjunghiat din spate cu un cuțit.

Potrivit poliției, agresorul este un localnic care a frecventat slujbele oficiate de stareț timp de un an. Acesta a fost depistat spânzurat în pădurea dinn apropierea mănăstirii.

PUBLICITATE