Schimb de experiență între Raionul Drochia și Județul Botoșani

0
57

La 16 februarie, Vasile Cemortan, Președinte al raionului Drochia, însoțit de Cristina Țurcanu, șefă Direcție cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional; Ludmila Ungureanu, șefă Secție administrație publică din cadrul Aparatului președintelui raionului și Ruslan Babin, șef Serviciu politici investiționale din cadrul Direcției economie, construcții și politici investiționale a Consiliului raional au efectuat o vizită de lucru la Botoșani, România.

De asemenea, alături de delegația din Drochia a fost și Elena Pintilie, directoare generală a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

În cadrul vizitei s-au întâlnit cu Doina-Elena Federovici, Președinte al Consiliului Județean Botoșani și funcționari ai instituției respective.

Părțile participante au realizat un schimb de experiență în diferite domenii: cultură, economie, educație, sănătăte, implementarea proiectelor investiționale, etc.

Vasile Cemortan, Președinte al raionului, a exprimat mulțumiri conducerii Județului Botoșani pentru disponibilitatea și acceptul desfășurării prezentei întrevederi, ceea ce reprezintă un reper important pentru consolidarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare în beneficiul ambelor unități administrativ-teritoriale.

Potrivit agendei, a fost semnat și un acord trilateral între Direcția cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional Drochia (Cristina Țurcanu, șefă), Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani (Ersilia Iacob, manager) și Biblioteca Națională a Republicii Moldova (Elena Pintilei, Directoare generală) în vederea organizării și desfășurării celei de-a IV ediții a Festivalului „FILIPIADA”, care în anul curent va fi unul internațional.

După semnarea acordului au fost vizitate Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, sediul central și una din cele 4 filiale ale acesteia.

PUBLICITATE