Concurs privind selectarea formatorilor pentru Programul ,,Eroii Internetului”

0
30

Ministerul Educației și Cercetării și Asociația ,,Adfaber” anunță concurs privind selectarea formatorilor pentru implementarea Programului ,,Eroii Internetului”.  În cadrul Programului, formatorii vor avea posibilitatea să:

– beneficieze de formare;

– informeze profesorii despre Programul „Eroii Internetului” și resursele disponibile pe platforma https://adfaber.org/eroii-internetului/;

– susțină prezentări ale Programului destinat instituțiilor de învățământ, inclusiv despre disciplina opțională din  cadrul acestuia;

– ofere suport profesorilor pentru organizarea unei lecții despre siguranța în mediul online, incluzând resursele gratuite ale Programului.

Cursul de formare va include cinci module, fiecare cu durata de o oră, și se va desfășura online pe parcursul lunii martie, la o dată stabilită ulterior. Toate persoanele interesate sunt invitate să se înscrie până la 29 Februarie 2024, accesând următorul link: https://eroii-internetului.md/formatori.

În formular, candidații trebuie să-și expună intenția de participare la acest training și să ofere detalii despre experiența anterioară în calitate de formator.

Programul „Eroii Internetului” va oferi cadrelor didactice instrumente utile și eficiente pentru a preda noțiunile fundamentale cu referire la siguranța în mediul online. Materialele sunt dezvoltate de Google.org în parteneriat cu iKeepSafe și sprijină cadrele didactice să învețe elevii despre pericolele din mediul online, cyberbullying, furtul de identitate, grooming, manipulare și fake news. De asemenea, vor fi oferite proiecte de lecții cu activități și fișe de lucru concepute în așa fel încât efortul profesorului să fie unul minim.

Vă îndemnăm să vă alăturați acestei inițiative globale și să contribuiți la pregătirea cadrelor didactice în ceea ce privește siguranța copiilor în mediul online!

PUBLICITATE