Incendii misterioase pe câmpurile din Dondușeni

0
65

Inspectorii de mediu și pompierii acționează rapid pentru a proteja vegetația și solul.

Inspectorii de mediu din Dondușeni au fost în alertă săptămâna trecută, examinând cinci dosare primite de la Secția Situații Excepționale Dondușeni cu privire la arderea vegetației uscate în câmpurile agricole din jurul localităților Elizavetovca și Climăuți.

Aceste incendii, care au afectat o suprafață totală de aproximativ 166,5 hectare, au pus în pericol mediul și au necesitat o intervenție rapidă.

Incendiile au fost declanșate de persoane necunoscute, iar autorii acestor acțiuni ilegale nu au fost încă identificați. Cu toate acestea, pompierii au acționat rapid pentru a localiza și stinge incendiile, evitând astfel daune majore atât vegetației, cât și solului.

Prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la suma de 41.625,0 lei, inspectorii au transmis materialele relevante organelor competente pentru a identifica și sancționa persoanele implicate în aceste acțiuni ilegale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează, că incidentele de ardere a miriștii reamintește comunității și autorităților despre necesitatea protejării mediului înconjurător și de a combate acțiunile ilegale care pot pune în pericol resursele naturale. Inspectorii de mediu rămân vigilenți și pregătiți să acționeze pentru a proteja mediul și să asigure respectarea legilor de mediu.

PUBLICITATE