Control de asigurare a legalității transportului și vânzarea lemnului

0
75

Inspectorii de mediu din Florești, în colaborare cu Serviciul Patrulare din Soroca-Florești, sub coordonarea Direcției Patrulare „Nord” a Inspectoratului Național de Securitate Publică, a desfășurat o operațiune de control și verificare pe traseul M-2 în zilele de 11 și 12 septembrie. Scopul acestei acțiuni a fost asigurarea legalității transportului și comercializării masei lemnoase.

În cadrul acestor verificări, au fost identificate și oprite pentru inspecție un total de 9 vehicule care transportau materiale lemnoase. În cazul a două dintre aceste unități de transport, s-a constatat că nu erau în posesia documentelor legale necesare pentru livrarea masei lemnoase, iar evidența contabilă lipsea.

În conformitate cu prevederile Codului Contravențional, în urma acestor acțiuni au fost întocmite 2 procese-verbale de contravenție, conform articolului 142 alineatul (2).

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că această acțiune are ca scop protejarea mediului și asigurarea respectării legilor în ceea ce privește exploatarea și transportul masei lemnoase, contribuind astfel la prevenirea activităților ilegale și la conservarea resurselor naturale.

PUBLICITATE