Razii pentru contracararea pescuitului ilicit

0
35

Inspectorii de mediu din Rîșcani au organizat recent o serie de razii pentru a contracara pescuitul ilicit în râurile Prut, Ciuhur și lacul de acumulare Costești – Stînca, în perioada de prohibiție.

În timpul acestor acțiuni, inspectorii au descoperit și ridicat două plase folosite în mod ilegal pentru capturarea peștelui în perioada de prohibiție.

Aceste mijloace de pescuit reprezintă o amenințare serioasă pentru fauna acvatică și pentru echilibrul ecosistemului, deoarece interferează cu ciclul de reproducere al speciilor de pești și afectează în mod negativ stocurile piscicole.

În urma descoperirii acestor plase ilegale, inspectorii de mediu au întocmit un proces-verbal conform articolului 114 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că prin conștientizarea publicului și prin aplicarea sancțiunilor în cazul celor care încalcă legea, putem contribui la protejarea mediului înconjurător și la conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.

PUBLICITATE