Centrul didactic de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va fi gata în vara acestui an

0
165

Centrul didactic de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va putea fi pus la dispoziția elevilor colegiului și agenților economici din Soroca, în vara acestui an. Urmare a unei misiuni de monitorizare, efectuată de angajații proiectului Livada Moldovei, s-a constatat buna desfășurare a lucrărilor de construcție și respectarea parametrilor tehnici incluși în documentația de proiect.

Investiția de peste 695 de mii de euro este realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului Livada Moldovei și presupune edificarea centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă, ce va presupune amenajarea a trei laboratoare: de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mare și mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mică.

Peste 440 de elevi, de la 5 specialități ale Colegiului Tehnic Agricol din Soroca vor beneficia de condiții moderne de studiu ce vor fi adaptate la standardele europene de calitate și corespunzătoare cerințelor curriculare sugerate de agenții economici din sectorul privat. Proiectul Livada Moldovei este implementat de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

PUBLICITATE