Centrul de zi pentru copiii cu disabilități din mun. Cahul. Punerea în aplicare a unui mecanism de calculare a costurilor serviciilor sociale ar impulsiona dezvoltarea acestor servicii

0
40

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități din municipiul Cahul oferă servicii de logopedie, kinetoterapie, terapie psihologică, organizează activități educative și cultural-distractive. Centrul este finanțat de Consiliul Raional Cahul și este frecventat de 19 copii, iar recent, datorită unui microbuz adaptat, procurat din resursele Uniunii Europene, și copiii din satele raionului Cahul pot avea acces la aceste servicii specializate.

Viorica Gâscă, directoarea Centrului, spune că nevoia de asemenea servicii este mare, iar numărul de beneficiari ar putea crește dacă ar exista un mecanism de evaluare a necesităților și a costurilor acestor necesități. Astfel, autoritățile publice locale ar putea planifica, împreună cu prestatorii de servicii, resursele financiare corespunzătoare. „Am fi foarte bucuroși, dacă un astfel de mecanism ar fi elaborat și pus în practică, împreună cu un ghid, care ar fi utile atât pentru APL, cât și pentru șefii de instituții. Ei vor ști astfel cum să lucreze, cum să planifice și care va fi costul fiecărui serviciu specializat”, spune Viorica Gâscă.

Detalii aflați din materialul video.

#ServiciiSocialeMaiBune

@Uniunea Europeană în Republica Moldova

@Fundația Soros Moldova

@Institutum Virtutes Civilis

@Keystone Moldova

PUBLICITATE