„Bunătatea este asemeni unei semințe, care se cultivă în alt suflet, în alt om și care dă roade”
CARTE DE VIZITĂ
Funcția:
Președintele AO CCS „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”;
Profesor de religie și dezvoltare personală la LT „Miron Costin” or. Florești;
Preot la biserica „Nașterea Maicii Domnului”, s.Hîrtop r.Florești
Născut: 02.06.1983 în localitatea s.Gura Căinarului, r.Florești
Zodia: Gemeni
Mâncarea preferată: mămăligă cu pește/friptură
Culoarea preferată: Albastru
Anotimpul preferat: Primăvara
— Cine este Sergiu Boldirescu?
— Sunt un om ca toți oamenii, modest, sincer, chiar dacă sinceritatea uneori nu este răsplătită și dese ori poate fi supărătoare. Îmi place mult să mă dăruiesc, iar la moment pot spune că duc o luptă cu sine, pentru că a te rupe și a face ceva, în primul rând înseamnă a renunța la tine însuți. În general sunt prietenos și săritor la nevoie.
— Ce amintiri vă leagă de copilărie?
— De fapt eu nici nu am plecat din copilărie. Atâta timp cât ieși în mijlocul copiilor, când te gândești la ei, când acționezi pentru ei, rămâi copil. Eu nu m-am despărțit de copilărie, în suflet rămân acel copil, visător, naiv, încrezător în oameni. Cred în oameni și în puterile lor de a face bine.
— Ce faceți atunci când apare în calea dumneavoastră un ”Nu”?
— Mă strădui cu forța sufletului, să convertesc acel ”Nu” în ”Da”, dar depinde poate fi și un ”Nu”, la locul lui. Ce este ”Da”, spune Mântuitorul, să fie ”Da”, ce este ”Nu”, să fie ”Nu”!
— Cum treceți peste supărare?
— Atunci când nu faci nimic, nu ai nici supărări. Atunci când încerci și faci ceva, apar unele conflicte, supărări, fără de care, cred că nu s-ar putea. E bine atunci când nu sunt supărări, dar dacă ele sunt, acestea ne sunt date de Dumnezeu, ca să ne călim și mai mult. Să vedem lucrurile din alt unghi.
— Ce e de făcut când te pomenești cu situația ”nu mai pot”?
— S-o iai de la capăt. Se întâmplă și la mine, când zic că, gata nu mai pot, iar a doua zi mă trezesc cu alte forțe, cu alte gânduri. Cel mai bun leac pentru ”nu mai pot”, este un alt început. Niciodată nu trebuie să ”daţi mâinile în jos”, mai ales când vrei să faci bine.
— Ce este important, ce contează?
— Faptele sunt mai presus ca și cuvintele, faptele sunt acțiuni trăite, faptele sunt acelea pe care le poți transmite în veșnicie. Trăim într-o lume în care toți știu, te corectează, văd minusurile tale, dar până la urmă fapta contează cel mai mult. Dacă vrei să schimbi ceva începe de la tine. Faptele niciodată nu mor.
— În viață, ați rostit mai des cuvântul ”da” sau ”nu”?
— ”Da”. Îndemn toți oamenii, ca acolo unde este vorba de dragoste, fapte bune, bunătate, credință, adevăr, acolo trebuie să fie ”da”. S-ar întâmpla ca în viața unui om, tu să fii unica picătură de lumină și atunci tu nu ai dreptul să zici ”nu”.
— Mama sau soția?
— Și una și alta. Mama și soția sunt persoanele care te poartă în gând, te îngrijesc și încearcă să fie peste tot cu tine. Dumnezeu te aruncă din brațele unui mame, în brațele altei mame, doar trebuie să știi să prețuiești acest moment.
— Mihai Eminescu sau Ion Creangă?
— Ion Creangă, poveștile lui stau la baza poveștilor de seară a tuturor copiilor. Rămâne și Eminescu, dar în primul rând este Ion Creangă.
— Sunt vorbe pe care nu le-ați spus și acum le regretați?
— Nu, eu le spun la moment. În raport cu oamenii întotdeauna am fost sincer, poate dur, dar le-am spus tuturor în față. Dacă am spus undeva ceva, am știut de ce și pentru ce o spun.
— Pe cine sau ce, ați așeza pe scaun în dreapta sau stânga dumneavoastră?
— În dreapta aș așeza pe orice copil care are nevoie de ajutor, iar în stânga mea, aș așeza pe orice om care are o nevoie, fie că e bolnav sau tânăr disperat, bătrân aflat în dificultate.
— Ce mesaj aveți pentru cititorii ”Ziarului Nostru”?
— În primul rând să împărtășească bunătate. Fiecare om, poate să facă o faptă bună, care să fie un exemplu pentru alții. Această bunătate este asemeni unei semințe, care se cultivă în alt suflet, în alt om și care dă roade.