Polițiștii din Soroca desfășoară operațiunea „Pietonul”

0
50

În perioada 25 noiembrie – 12 decembrie curent, polițiștii din Soroca continuă să desfășoare acțiuni în cadrul operațiunii „Pietonul” cu scopul de a preveni accidentele rutiere, în special cu implicarea copiilor.

Siguranța pietonilor reprezintă una dintre prioritățile poliției. Astfel, în cadrul operațiunii, oamenii legii vor monitoriza trecerile pietonale cu risc sporit, dar și cele din adiacentul instituțiilor de învățământ pentru ca elevii să ajungă în siguranță la școală.

Totodată, pentru a evita tragediile din stradă, polițiștii îndeamnă pietonii să se deplaseze doar prin locurile permise și doar după o asigurare temeinică.

De asemenea, reiterăm că în cazul deplasării pietonilor pe străzile mai puțin iluminate, sunt două reguli de bază, să folosiți lanterna de la telefon sau o lanternă obișnuită, precum și obiecte sau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, pentru a vă face mai vizibili în trafic.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să manifeste prudență deosebită în trafic, în special, în preajma instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar.

PUBLICITATE