”NICI UN SAT FĂRĂ CONCERT” LA CHETROSU.

0
841

Hramul satului Chetrosu, din raionul Drochia, marcat pe 21 noiembrie, atunci când îi cinstim pe ”Sfinții  Arhangheli Mihail și Gavriil”, a continuat și a doua zi. Sătenii s-au petrecut în centrul satului, unde a fost desfășurat proiectul cultural ”Nici un sat fără concert”. Sărbătoarea a fost organizată de Primăria satului în colaborare cu Direcția de CulturăTurismTineret și Sport,a Consiliul Raional Drochia.

ALIONA EȘANU,primarul satului Chetrosu,raionul Drochia. ” La 21 noiembrie, locuitorii satului Chetrosu,din raionul Drochia, marchează hramul satului. Astăzi, a doua zi de hram, am organizat un concert deosebit. Avem prezenți meșterii populari, colectivele din sat și cuplurile care au împreună 50-60 de ani de căsnicie. Atmosfera este frumoasă, de sărbătoare.”

CRISTINA ȚURCANU, șefa Direcției de CulturăTurismTineret și Sport. ”Ne bucurăm să fim prezenți astăzi la acestă sărbătoare intitulată ”Nici un sat fără concert”, organizat de primarul satului Chetrosu, consilierii locali, în parteneriat cu Direcției  CulturăTurismTineret și Sport, Consiliul Raional Drochia.  Acest concert, vine să încheie acest proiect și chiar dacă gerul pișcă de obraji, artiștii locali s-au mobilizat și au desfășurat o adevărată sărbătoare care a încălzit sufletele celor prezenți.”

Locuitorii satului, dar și oaspeții acestora, dornici de a se petrece, s-au prins în horă și au gustat  din salmale, plăcinte, purcel la rotisor și vin fiert. Speciali la sărbătoare, s-au simțit și cuplurile care au făcut 50-60 ani de căsnicie. Aceștea au fost felicitați cu flori, diplome și premii bănești.

ECATERIAN ȘI ION ROTARU, locuitori ai satului Chetrosu. ” Suntem bucuroși că am ajuns la ”nunta de aur”, avem 50 de ani împreună. Am crescut doi copii și ne bucurăm de trei nepoate frumoase. Acești ani, au fost cu de toate, dar cu răbdare am trecut și marea.”

EUGENIA CHIHAI ”Astăzi este o mare și frumoasă sărbătoare la noi în sat. Am venit cu sărmăluțe, pregătite de o gospodină, după o rețetă din bătrâni, care este doar la Chetrosu.”

LUCIA FRAMONDEA ”Suntem de la Drochia, dar avem în proprietate iazul de aici, de la Chetrosu. Astăzi am venit cu o zeamă de pește, fiartă în ciaunul mare, la foc și tot la foc fierbem cel mai bun izvar, după o rețetă specială. Servim toată lumea bună.”

SILVIA BĂIDĂUZ. ”Suntem de la grădinița nr.2  ”Izvoraș”, am venit cu bucate tradiționale, plăcințele, sărmăluțe, babă, prăjituri, vin și cu un program artistic prezentat de picii grădiniței.”

MARIA SÎRBU. ”Suntem de la Centrul Comunitar de Asistență Socială ”Încredere”, activăm de 11 ani în sat. Avem circa 50 de beneficiari, pe care îi servim cu prânz gratiz și 11 copii. Astăzi, suntem prezenți la sărbătoarea satului, cu bucate tradiționale. ”

De la mic la mare, au urmărit și un concert prezentat de talentele din sat, dar și din raion, cum ar fi: Ansamblul folcloric ,, Sofienii” din satul Sofia, conducător artistic Victor Şerşen;  Ceata de bărbaţi ,, Buciumul”din or.Drochia, conducător artistic Alexei Pînzari și  Ansamblul folcloric ,, Voie buna gospodari”,din satul Nicoreni, conducător artistic Varguţa Cristina .

ZINAIDA DARIE, locuitoare a satului Chetrosu. ”Oamenii care stau doar în casă sunt dornici să mai iasă, să comunice, că acum toți stau doar în telefone și internet. Suntem bucuroși, e o sărbătaore foarte frumoasă.”

VALENTIN DOSCHINESCU, locuitor a satului Chetrosu. ”Ne dorim cât mai des să fie organizate astfel de concerte. Avem așteptări mari de la actualul primar. Bravo.”

VALERIU PORCESCU, locuitor a satului Chetrosu.”Atmosfera e caldă cu un pahar de vin fiert și e frumoasă alături de prieteni, cu care astăzi ne vedem la o vorbă bună.”

ANDRIANA GRIGORIȚĂ, locuitoare a satului Chetrosu. ”Am venit cu copiii, care sunt foarte bucuroși.  Atmosfera e plăcută, e frig, ne îmbujărăm și privim concertul frumos.”

Sărbătoarea ”Nici un sat fără concert”, organizată la Chestrosu, vine să încheie acest proiectul cultural, pentru anul 2022, organizat și desfășurat în toate localitățile raionului Drochia.

PUBLICITATE