Alarmă și sunet de sirene la Bulboci

0
43188

Sunete de sirene au auzit de dimineață locuitorii satului Bulboci din raionul Soroca. Aici a fost organizată o simulare de lichidare a incendiului unei locuințe, un accident rutier dar și evacuarea copiilor de la IET ,,Steluța”, în cazul producerii unei situații excepționale.

Astăzi, 25 august, în localitate au avut loc aplicații la protecția civilă cu genericul ,,Activitatea Comisiei Situații Excepționale, a efectivului punctului de conducere și formațiunilor de protecție civilă la lichidarea consecințelor situației excepționale pe teritoriul comunei Bulboci”.

În cadrul aplicației formațiunile protecției civile dar și reprezentanții mai multor instituții au fost antrenați în situații cum ar fi: evacuarea copiilor și a personalului Instituției Preșcolare, acordarea primului ajutor madical în caz de arsură, fracturare, dar și lichidarea incendiilor produse în urma accidentului rutier.

Desfășurarea aplicațiilor a fost monitorizată de localnici, scopul acestora fiind verificarea stării de pregătire a responsabililor, monitorizarea activității Comisiei Situații Excepționale locale dar și antrenarea locuitorilor pentru a fi pregătiți de a acționa mereu în astfel de situații.

La aplicații au participat 64 de maturi și 28 copii.

PUBLICITATE