Avertizare de pericol excepțional de incendiu

0
62

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 06 – 12 august 2022 pe arii extinse, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, dar și temperaturi ridicate ale aerului cu valori cuprinse între +33…+35 ºC.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă oamenii să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, cereale, dar și în preajma spațiilor forestiere și locurilor de agrement. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Astfel, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Totodată, salvatorii atenționează oamenii care optează pentru scăldatul în bazinele acvatice, să evite locurile neamenajate și nedotate cu stații de salvare. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată monitorizării copiilor în timpul scăldatului, pentru evitarea riscului de înec. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

PUBLICITATE