ODIMM A ORGANIZAT O SESIUNE DE INFORMARE PENTRU MANAGERII INCUBATOARELOR DE AFACERI

0
68

Organizația pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) a organizat timp de 2 zile sesiuni de informare privind Programele de suport în afaceri pentru reprezentanții Incubatoarelor de Afaceri și ai Centrelor de Consultanță și Asistență în Afaceri din cadrul Consiliului Raional Taraclia și Căușeni.

Reprezentanții ODIMM au discutat cu managerii Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova despre noile programe de suport antreprenorial oferite de Guvern, prin intermediul ODIMM.  Participanții au însușit specificul și particularitățile fiecărui program în parte, ca ulterior, să informeze și ghideze oamenii de afaceri.

Directorul interimar ODIMM, Dumitru Pîntea a menționat rolul programelor de suport ÎMM în dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local și regional.

„Incubatoarele de afaceri au un rol important în consolidarea și fortificarea capacităților ÎMM în zonele rurale. Vom susține în continuare aceste entități pentru crearea și dezvoltarea unei rețele practice și lucrative a ODIMM-ului în teritoriu”, a menționat Dumitru Pîntea.

În context, directorul interimar ODIMM a specificat faptul că instituția va consolida Rețeaua celor 11 incubatoare de afaceri din Moldova pentru a deveni principalii promotori ai dezvoltării economice în regiuni.

În scopul consolidării capacităților manageriale ale administratorilor RIAM, a fost organizat și un atelier de lucru cu genericul – Transformă problemele comunității tale într-o afacere de succes.

Ulterior, managerii incubatoarelor de afaceri s-au întâlnit cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, care a încurajat activitatea acestora, menționând că: „Incubatoarele de afaceri sânt foarte importante, fiind portavocea antreprenorilor din toată țara. Considerăm că dezvoltarea și producerea regională sânt esențiale, iar programele ODIMM trebuie implementate în regiuni, mai ales în cele rurale, astfel încât să asigurăm locuri de muncă și procesare de materii prime. În context, se dorește independență financiară și susținere pentru agenții economici din partea autorităților locale”.

Scopul Instrumentului de susținere a Rețelei Incubatoarelor de Afaceri este de a dezvolta capacitățile reprezentanților RIAM în asistarea și suportul creșterii competitivității ÎMM din mediul rural.

Reamintim că la ora actuală, în cele unsprezece Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM, își desfășoară activitatea circa 263 de companii rezidente, dintre care 157 sunt start-up-uri, 143 sunt gestionate de tineri și 122 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 830 locuri de muncă, dintre care 372 pentru femei și 330 pentru tineri.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată în anul 2013 de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene. Membrii RIAM sunt Incubatoarele de Afaceri: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași.

PUBLICITATE