Viața, tumult de provocări. Interviu „între patru ochi” cu Veaceslav Stoica

0
374

.

Veaceslav Stoica are șaptesprezece ani. Învață în clasa a 12-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Florești. Este membru al Consiliului Local al Tinerilor din Florești de pe lângă Direcția Cultură, Turism, Tineret si Sport Floresti. Activează în cadrul CLTF de câțiva ani și s-a manifestat drept un tânăr energic și activ. Îi place să fie de ajutor floreștenilor și în calitate de voluntar. Mi-a povestit multe lucruri curioase. Dar să le luăm pe toate de la un capăt.

— Veaceslav, ce înseamnă, în viziunea ta, a fi un tânăr consilier?
— Viața oricărui tânăr este un tumult de provocări și experiențe, cu toate că, se pare, nu am trăit chiar mult pe acest pământ. Școala, societatea ne oferă multe… Eu am ales să valorific această experiență, să o direcționez într-o activitate atractivă și eficientă. Sunt membru al Consiliului Local al Tinerilor care mă ajută să-mi valorific potențialul și să fiu un tânăr de treabă. Vreau să zic că există și un Ghid al Tânărului Consilier, care a fost elaborat în cadrul campaniei «Tânăr informat – Tânăr implicat», cu scopul de a oferi o claritate în organizarea și funcționarea Consiliilor de Tineret, participarea tinerilor în procesul decizional și familiarizarea lor cu drepturile, sarcinile și responsabilitățile membrilor Consiliilor Locale.

— Această activitate îți va fi de folos în viitor?
— La sigur, căci vreau să mă implic în viața socială a țării mele și când voi atinge maturitatea de vârstă și profesională. Nu am de gând să plec undeva, departe, și să uit de baștină și neam…

— Ești mândria familiei Stoica?
— Este cam tare zis. Eu am un frate mai mare, Dumitru Stoica, pe care îl cunoaște întreaga republică. Eu mă mândresc cu un asemenea frate și sper că și el are temeiul să mă respecte. Cred că și părinții împărtășesc asemenea sentimente… De fapt, părinții mei la moment sunt peste hotare.

— Care este aportul tău ca consilier și voluntar?
— Eu activez în consiliu de 6 ani și în această perioadă am participat la multe activități pentru a pune umărul la dezvoltarea comunității noastre. Am ajutat la rezolvarea problemelor tinerilor. Ca consiliu noi organizăm multe activități cu tineri și pentru tineri. La fel noi, tinerii, am adunat fonduri pentru a ajuta bătrânii, pensionarii. Organizăm diferite discoteci, sărbători, activități, iar pe banii adunați procurăm alimente pentru familiile social-vulnerabile. Această activitate o desfășurăm mai mult prin oraș, dar și la nivel de raion.

— Îți amintești vreun caz ieșit din comun?
— Da. La un eveniment de acest gen am împărțit la copii dulciuri și ei s-au bucurat într-atât, că săreau în sus. Și mie, și colegilor ne-au dat lacrimile de emoții…

— Unde vrei să îți continui studiile?
— La vreo facultate legată de Economie.

— Ce pasiuni ai?
— Dansul, fac sport. Citesc. Poate cu timpul voi manifesta interes și față de alte ocupații. Deocamdată îmi ajunge timp doar pentru acestea.

— Să ai succese în toate câte le faci! Îți mai doresc și izbândă, noroc și mulți prieteni devotați alături!

  • Mulțumesc! Și eu DVS la fel!

  • Elena Țîrdea-Spinei

PUBLICITATE