„De ce plâng chitarele” la Drochia

0
272

Festivalul de muzică folk ,,De ce plîng chitarele”, a ajuns la a III-a ediţie.

Duminică,19 iunie,curent în parcul central din or.Drochia,drochienii s-au putut bucura de muzică folk de calitate pe acorduri de chitară, regina festivalului fiind chiar EA – Chitara!!!

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Cultură a Consiliului raional Drochia, la iniţiativa conducătorului artistic al Ansamblului de chitarişti ,,Punctul pe ,,I”, Vitalie Bîrgău.,colectiv e activează la Casa raională de cultură.

În scenă au urcat talentaţii membri ai ansamblului de chitarişti ,,Punctul pe ,,I” acompaniați de îndrăgitul band ,,ArtSoyuz” cond.art.Alexandru Tîrşu.

Surpriza festivalului a fost Alexa Vasilean, o tînără îndrăgostită de percuţie care a uimit prin talent şi tenacitate, o noutate în lumea cultură drochiană – Fata cu tobele- frumos!!!

Invitaţii de onoare ai festivalului au fost interpreţii de muzică folk din Romania, Dana Florean şi Dan Vana, care au fascinat publicul drochian prin prestanţa artistică deosebită.

Prezentă la eveniment,doamna Ţurcanu Cristina,şef DCTTS, a înmînat diplome de onoare tuturor participanţilor,astfel exprimîndu-şi recunoştinţa şi admiraţia pentru prestanţa deosebită a tinerilor chitarişti dar şi mulţumindu-le pentru promovarea şi valorificarea muzicii folk.

Evenimentul a culminat cu un program artistic prezentat de Folk Band Art Soyuz şi talentata interpretă Svetlana Bazic .

Festivalul a fost moderat cu multă dibăcie de o frumoasă domnişoară,cu un tembru deosebit al vocii,fata cu părul de foc, Ana-Maria Oşovschi.

Aducem sincere mulţumiri domnului Vitalie Bîrgău ,pentru iniţiativa frumoasă,părinţilor pentru susţinere, Foto-Video ElitStudio pentru poze şi amintiri,şi tuturor drochienilor pentru aplauze!

A fost romantic de frumos în parcul din oraşul Drochia,duminică: Chitare,muzică folk,miros de tei,artişti talentaţi şi oameni dornici de a consuma produse culturale de calitate!

PUBLICITATE