VIAȚA DE LA ȘEPTELICI

0
140

Pitoresc și cu oameni gospodari, așa este localitatea Șeptelici din raionul Soroca, care se află la o distanță de 15 km de municipiul Soroca. Sătenii spun că la sat, viața este interesantă, uneori mai grea, alteori mai ușoară, prin muncă, spun ei, le depășesc pe toate.

La cârma satului, deja la al doilea mandat, este Victoria Andriuța.  Primarul spune că odată investită în funcție, s-a apucat de renovarea drumurilor.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.”Atunci când am venit la cârma satului, am venit cu un program electoral, pe care consider că am reușit să-l îndeplinesc, datorită susținerii locuitorilor și agenților economici, din localitate. Am startat cu reparația unui tronson de drum, de 300 de m, din fața Primăriei. Tot atunci a fost construit și un pod.”

Au urmat reparația Casei de Cultură, acoperișul Primăriei a fost schimbat, dar și la grădiniță au fost create condiții bune pentru pici și personal.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.” Au fost efectuate mai multe lucrări la Casa de Cultură din sat. Aici a fost pavată ograda, pragul și acoperișul a fost reparat. La fel a fost reparat capital acoperișul Primăriei. Lucrări de reparații au avut loc și la grădinița de copii, care dispune de  podele calde și tot necesarul.”

Localitatea este iluminată, dacă de instalarea și procurarea sistemelor de iluminat s-a ocupat Primăria, atunci , curentul electric consumat, este achitat de către săteni.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.” Cu forțele proprii, am iluminat localitatea. Curentul electric consumat, este achitat de către săteni, lucru pentru care le mulțumesc.”

Acum oamenii de la Șeptelici, sunt în așteptarea sistemului de apeduct și canalizare.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.” În anul 2018, am elaborat proiectul tehnic privind construcția sistemului de apeduct și canalizate, la fel, a fost restabilită și sonda arteziană.  Am aplicat la proiectul ”Satul European” pentru aproviziona localitatea cu apă. Costul proiectului este de 10 mil 686 mii de lei. Suntem în așteptare, rezultatul în vom afla la început de luna iunie, sper că îl vom câștiga.”

În proces de renovare este și parcul din localitate.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.” Avem un parc, pe care îl amenajăm, salubrizăm, sper ca până la anul, să pavăm trotuarele și să instalăm bănci. Avem o sală de sport, fitness.”

Ce ține de cartea de vizită a satului Șeptelici, primarul spune că este:

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca.” Oamenii, care sunt foarte harnici”

Ca și în majoritatea satelor din Moldova, și la Șeptelici, oamenii își câștigă pâinea, lucrând la pământ.

Victoria Andriuța, primarul satului Șeptelici, raionul Soroca. ” Avem doi agenție economici în sat, unde sunt angajați circa 200 de locuitori, la fel, sătenii merg la Soroca, la muncă, dar desigur avem și săteni care cresc legume, au livezi. ”

Satul Șeptelici are circa  960 de locuitori. Bugetul satului, pentru anul 2022 constituie 3 mil 118  mii de lei.

PUBLICITATE