Copii din Florești, Soroca și Drochia participă timp de două zile la Școala Securității

0
500

Timp de două zile la Drochia se desfășoară Școala Securității pentru copii ,,Împreună reducem riscurile”. Pe 14 mai a avut loc prima zi (etapă), cu primele trei probe. În cadrul competiției au participat 9 echipe din raioanele Florești, Soroca și Drochia. Reprezentații din Cadrul Direcției Situații Excepționale au menționat că instruirea tinerii generații în domeniul prevenirii riscurilor prin organizarea Școlii Securității a fost reluată după pandemie și este prioritatară pentru instituții.

În cadrul primului concurs „Echiparea”, elevii au încercat contra cronometru îmbrăcarea uniformei de pompier și ajustarea căștilor de protecție. De asemenea, în cadrul programului participanții au testat rezistența și forța în etapa „Desfășurarea de luptă”, unde au stins incendii simulate, acționând în echipă, după ce ua deprins primele tehnici de intervenție și mânuire a stingătoarelor. Prima zi a competițiilor a culminat cu concursul „Cartea de vizită”, unde copiii au prezentat specificul zonei de unde provin.

Pe parcursul celor două zile, petrecute alături de salvatori și pompieri, tinerii vor avea posibilitatea de a însuși regulile de securitate a vieții, dar și de a petrece momente frumoase alături de semenii lor din alte echipe. Totodată, programul activităților prevede ateliere de lucru privind acordarea primului ajutor medical în caz de luxații, arsuri, fracturi, inclusiv și manevrele de resuscitare.


A doua etapă a concursului, care va include alte trei probe se va desfășura mâine, 15 mai. Tot mâine vor fi nominalizați câștigătorii.

În total 1127 de copii din toată țara urmează a fi instruiți în domeniul prevenirii și securității vieții. Școala Securității “Împreună reducem riscurile” ediția 2022 are drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții prin organizarea concursurilor și atelierelor interactive privind prevenirea riscurilor și reacționarea corectă a copiilor în situații de criză.

PUBLICITATE