Concurs online „Arta de la geamul meu”, ediția a II-a, cu genericul „De la generație la generație”

0
104

Asociația Obștească „ATU” anunță lansarea concursului online pentru elevi „Arta de la geamul meu”, ediția a II-a, cu genericul „De la generație la generație”.

În era tehnologiilor moderne se conturează tot mai mult lipsa de comunicare între tânăra generație și generația a III-a. Participanții la concurs sunt invitați să realizeze filme de scurt metraj pentru a încuraja comunicarea dintre tineri și persoanele în etate. Filmele vor avea un conținut motivațional și vor încuraja excluderea din societate a stigmatizării, etichetării și marginalizării persoanelor în funcție de vârstă. De asemenea, participanții își vor încuraja semenii să fie toleranți, să comunice mai des cu bunicii, să respecte oamenii care au pus baza tinerei generații.

Proiectul este susținut de Ministerul Culturii din Republica Moldova în parteneriat cu Direcția culturii și Direcția educație, tineret și sport din mun. Chișinău.

Trupele școlare din Republica Moldova, doritoare de a se înscrie în concurs, se pot înregistra până la 18 martie, completând formularul de mai jos

!!!Atenți, numărul de locuri sunt limitate! Vor fi acceptate primele 50 de trupe școlare înregistrate (vârsta 12-19 ani).

Mai multe detalii le puteți afla la dresa de e-mail: atu.asociatieobsteasca@gmail.com sau pe pagina AO „ATU” https://www.facebook.com/unimtalenteleprinarta

Formularul:

https://docs.google.com/forms/d/1OmWrFeE6ryAfUq7yjycbc_3-5k1lMEgj2Lhlh5Sy7TM/viewform?fbclid=IwAR3R8QGPZ83RGhJpmEYbkGlW_LckgcvFLgWO2iw3xvjPdMYmCdxMFJPHyqw&edit_requested=true

Regulamentul și condițiile de organizare a concursului național „Arta de la geamul meu”, ediția a 2-a, genericul „De la generație la generație”În plină eră Internet, adâncimea record atinsă de „prăpastia dintre” generaţii a devenit un factor tot mai accentuat. Mentalităţile diferite, schimbarea sistemului de valori şi lipsa de comunicare sunt cauzele principale care duc la apariţia conflictelor între generații. Conflictul dintre tineri-adulți și persoanele în etate este o constantă a vieţii sociale.

Deseori, sticla („geamul”) de la computer sau telefon este puntea de legătură dintre copii și părinți, nepoți și bunici. Pe de o parte, este un instrument care facilitează comunicarea dincolo de distanțele geografice. Pe de alta – comunicarea online își pierde din elanul afectiv.

Ce-a de-a doua ediție a concursului național „Arta de la geamul meu” va avea genericul „De la generație la generație”. Titlul – „De la generație la generație” – derivă din realităţile sociale, când există o necesitate acută de comunicare „de la inimă la inimă” dintre generații.

Participanții la concurs vor realiza filme de scurt metraj pentru a încuraja comunicarea dintre tineri și persoanele în etate. Filmele vor avea un conținut motivațional și vor încuraja excluderea din societate a stigmatizării, etichetării și marginalizării persoanelor în funcție de vârstă. De asemenea, participanții își vor încuraja semenii să fie toleranți, să comunice mai des cu bunicii, să respecte oamenii care au pus baza tinerei generații.

Etapele desfășurării proiectului:
– înregistrarea participanților (data limită – 18 martie)
– selectarea și instruirea trupelor de elevi beneficiari ai proiectului (martie – aprilie); instruirile vor fi realizate de experți naționali în domeniul artei teatrale în format online (scenariști, regizori-operatori, experți în arta oratorică);
– monitorizarea tinerilor în regizarea video a unui film de scurt metraj cu tema „De la generație la generație”(aprilie – 25 mai);
– recepționarea scurtmetrajelor (25 mai – 10 iunie)
– evaluarea lucrărilor elevilor (14 -30 iunie);
– organizarea Galei Laureaților (iulie).

Condițiile de înscriere și participare în concurs:
Concursurile se vor desfășura conform prezentului Regulament, ale cărui prevederi sunt obligatorii pentru toți participanții.
1. Concursul se va organiza în format online.
2. Formările se vor desfășura pe google meet.
3. Pentru asigurarea transparenței, toate informațiile la fiecare etapă vor fi distribuite pe pagina de Facebook „ATU” https://www.facebook.com/unimtalenteleprinarta. Prin urmare, participanții în concurs trebuie să dețină un cont de utilizator pe site-ul facebook.com, să acceseze pagina concursului și să urmeze instrucțiunile descrise pentru a participa.
4. Înscrierea în concurs se va efectua prin completarea prezentului formular de participare.
5. Concursul este destinat trupelor de teatru formate exclusiv din elevi din școli generale (12-19 ani).
6. Până la 10 iunie, echipele de tineri vor realiza mini spectacole video/filme de scurt metraj cu o durată de 10 minute prin care vor sensibiliza opinia publică și vor promova toleranța, vigilența, comunicarea și buna înțelegere dintre generații.
7. Fiecare trupă înscrisă trebuie sa aibă un nume și un lider de grup care va fi delegat pentru a participa la sesiunile de instruire.
8. Piesele prezentate trebuie sa fie interpretate exclusiv în limba româna.
9. Concursul este destinat instituțiilor de învățământ din Republica.
10. Pentru asigurarea echității și șanselor egale, în filmări pot fi implicați adulți, cu excepția actorilor și personalităților cu renume.
11. Instituțiile de învăţământ participante vor asigura un mediu favorabil pentru consolidarea echipelor de elevi și vor oferi tinerilor din localitate suport logistic la elaborarea conceptului scurtmetrajului precum și crearea video-ului ce va fi prezentat în concurs.
12. Cheltuielile de călătorie vor fi asumate de către participanți.
13. Participanții la concurs vor respecta prevederile impuse de comisiile de sănătate publică.
Criterii de evaluare:

 corectitudine și expresivitate în exprimare;
 adevăr scenic în comunicarea verbală și nonverbală dintre parteneri;
 originalitate în abordare;
 talent actoricesc;
 coeziunea trupei și fluiditatea conținutului video;
 scenografie (costume, decor, recuzită);
 creativitate.

Premii:
Premiul mare – 8000 lei
Premiul I – 7000 lei
Premiul II – 6 000 lei
Premiul III – 4000 lei

Juriu
Juriul va fi format din experți în domeniul culturii

PUBLICITATE