DE SFÂNTUL VASILE, VASILE RUSU DIN TÂRNOVA ȘI-A SĂRBĂTORIT A SUTA ANIVERSARE

0
913

Fanfara a răsunat astăzi la Tîrnova r-nul Dondușeni. Aici moș Vasile, chiar de sfântul Vasile și-a sărbătorit cea de-a suta aniversare. Deși a trăit un veac își întîlnește musafirii pe propriile picioare și dansând.

În acest an au venit să-i ureze încă mulți ani înainte fiica, nepotul, rudele dar și autoritățile din sat și raion.De ziua lui și-a dorit o petrecere acasă și în cercul oamenilor dragi.Fiica care a pregătit și un tort aniversar, a spus că are un tată de aur și că a crescut în înțelegere și cuvânt bun.Iar nepotul Alexandru, fiind unicul nepot îi este sprijin în toate, împreună au multe activități joc dame dar și șah.

Bunicul a trecut prin multe greutăți în această viață, a luptat în cel de-al doilea război mondial, a trecut prin foamente și și-a pierdut soția în 2017 la vârsta de 90 de ani.Cu toate că a trăit un secol, bătrânul este în pas cu tot ce se întâmplă în țară, pe toate le află de la televizor.

Vasile Rusu s-a născut în satul Târnova la 10 ianuarie 1922, într-o familie cu 8 copii, el fiind cel mai mare, în viață a mai rămas o soră care are 91 de ani. Faptul că este la cea de-a suta aniversare vine din eriditate, bunica lui moș Vasile a trăit 106 ani. 

Vasile Rusu este unicul om din raionul Dondușeni ajuns la o sută de ani. Potrivit autorităților în Dondușeni, aici au mai rămas în viață 4 veterani de război.

PUBLICITATE