Elevii din gimnaziul Vădeni, instruiți de salvatori și pompieri, cum să prevină riscurile

0
267

Astăzi, 30 octombrie, Direcția Situații Excepționale Soroca a desfășurat o activitate în cadrul „Campaniei de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor”. În acest context, elevii din gimnaziul Vădeni au fost instruiți de salvatori și pompieri, în domeniul preîntâmpinării situațiilor excepționale și reacționării corecte în caz de riscuri naturale sau tehno gene.

Angajații direcției, le-au vorbit copiilor despre scopul instruirii în domeniul prevenirii riscurilor, dar și necesitatea respectării regulilor sanitare pentru combaterea pandemiei. Mai mult, reprezentanții DSE Soroca i-a îndemnat pe copii să beneficieze din plin de cunoștințele oferite de salvatori și pompieri și să convingă apropiații maturi din preajmă să se imunizeze, pentru a opri răspândirea virusului.

Pentru desfășurarea acestei Campanii au fost implicați 13 salvatori și 3 autospeciale de intervenție cu barca din cauciuc. În cadrul activităților de la Vădeni au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții 65 de elevi din ciclul gimnazial, 12 cadre didactice și 8 lucrători auxiliari.

https://fb.watch/8lFDVAK1Co/

Copiii au avut parte de ateliere de lucru în domeniul prevenirii incendiilor, primul ajutor calificat, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, dar și la capitolul respectării regulamentului circulației rutiere. Pentru ca informația să fie întipărită cu succes, elevii au testat în practică stingătoarele, primul ajutor în caz de resuscitate pe manechine, dar și au fost martorii unor acțiuni de deblocare. În cadrul evenimentului au fost oferite pliante informative cu tematica regulilor de circulație rutieră.

 Pe lângă instruirea interactivă organizată de angajații DSE, copiii au explorat tehnica și echipamentul de intervenție a salvatorilor și pompierilor. Tot în cadrul campaniei elevii au fost informați și despre riscurile pandemiei și cum se pot proteja de pericolul infectării cu virusul COVID.

„Campania de prevenire a riscului pe înțelesul copiilor” se desfășoară în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021, în mai multe localități din țară. Obiectivul campaniei este de a instrui și a pregăti tânăra generație în domeniul bazelor securității vieții.

PUBLICITATE