Campionul Alexandru Solovei, felicitat de președintele r.Soroca

0
129

La data de 11 august 2021, în sala de protocol a Consiliului raional Soroca, de către Președintele raionului Veaceslav Rusnac pentru aportul adus la promovarea imaginii pozitive a raionului Soroca pe arenele sportive naționale și internaționale și cu ocazia cuceririi medaliei de aur la competiția rezervată cadeților la Campionatul Mondial de lupte greco-romane, desfășurat la 25 iulie 2021 în capitala Ungariei, Budapesta prin Dispoziția nr. 71 din 09.08.2021 au fost decernați cu Diploma președintelui dl Alexandru Solovei, sportiv și membru al Lotului Național de lupte greco-romane (categoria 71 kg) și dl Serghei Tîmco, antrenor al Școlii Sportive pentru Copii și Tineret din municipiul Soroca.

 Totodată, fiindu-le acordat și un premiu bănesc unic în sumă de 12000 și respectiv 6000 lei. În cadrul evenimentului dl Veaceslav Rusnac a declarant: ”Îmi exprim gratitudinea și salut în această zi curajul Dumneavoastră, perseverența, abnegaţia şi onoarea civică de care daţi dovadă.

Cu prilejul acestei victorii vă aduc cele mai sincere felicitări şi urări de bine, deoarece perseverenţa şi dăruirea de sine în sport duce la menţinerea şi fortificarea sănătăţii întregii naţiuni, iar talentul și munca depusă îşi găsesc expresia în starea de spirit a societăţii în ansamblu”. „Pentru acest campionat m-am pregătit zi de zi, am avut un regim foarte strict și greu. La fiecare antrenament mi-am dat toate puterile pentru a obține rezultate remarcabile”, a spus sportivul.

La sigur, această experiență trăită o va memora pentru toată viața: „Când am aflat că am devenit Campion Mondial am avut niște emoții de nedescris, pe care nu o să le uit niciodată. Pentru prima dată în viață am simțit asemenea emoții”, a completat Alexandru. Alexandru Solovei, născut în satul Vasilcău raionul Soroca este discipol al Școlii sportive pentru copii și tineret din municipiul Soroca și al Liceulul sportiv din Chișinău, iar în prezent discipol al Clubului Sportiv „Heracle” din mun. Soroca l-a învins pe luptătorul din Iran Alireza Morad Abdevali (2-1). În semifinală a trecut de bulgarul Dimitar Stoyanov Rachel (7-0). În pătrimi de finală, l-a învins pe kazacul Islam Yevloyev (3-1) și în optimile de finală a trecut de luptătorul din Estonia Georg Kristerson cu scorul de 4-0. Primul sorocean care a câștigat vreodată campionatul lumii la o probă olimpică.

PUBLICITATE