Soroceanul Alex Solovei – Campion European!

0
667

Rezultate excepționale a obținut Alexandru Solovei  originar din Vasilcău, Soroca, la Lotul Național de lupte greco-romane la Campionatul European de Cadeți. Sportivul a obținut  Medalia de Aur și titlul de Campion European în categoria de 71 kg. Astfel că putem afirma cu certitudine – meleagul sorocean naște adevărați campioni!

Este mulțumit și primarul satului Vasilcău,  Tudor Golub, care, cu satisfacție, a menționat:

– „Viitorul Moldovei e unul de nădejde dacă avem astfel de eroi ca săteanul nostru Alexandru Solovei. Îi doresc  să cucerească noi culmi!”
         Întrebat care e secretul succesului său, Alex Solovei a răspuns scurt: „Prin muncă spre stele.”  Îl credem pentru că sportul este un domeniu în care succesele nu se obțin într-o singură zi, ci sunt rezultatele eforturilor depuse în ani, cu perseverență și curaj.

Apropo, Medalia de Argint  a fost meritul lui Mihai Guțu de 80 de kg, care a devenit Vicecampion European, iar alt moldovean, Maxim Sarmanov, de 48 kg  s-a învrednicit de titlul de deținător al Medaliei de Bronz.

Selecționata de lupte greco-romane din Moldova s-a plasat pe locul 7 din 31 de state participante. Federația de Lupte greco-romane din RM a mulțumit sportivilor tuturor sportivilor și antrenorilor Roman Zgardan, Culacli  Vladimir, Serghei Timco, Cucul Mihail.

Felicitări, Alexandru! Tot respectul pentru valoare! Suntem mândri pentru faima pe care o aduci Sorocii și țării noastre!

Elena Spinei

PUBLICITATE