Ziua memoriei poliţiştilor din Drochia, decedaţi în războiul de pe Nistru

0
327

Conflictul armat de pe  Nistru   rămâne o tragică amintire pentru întreaga populaţie a Republicii Moldova, pentru familiile combatanţilor care şi-au pierdut vieţile pe poziţii, dar şi pentru Ministerul Afacerilor Interne din rândurile căruia s-au sacrificat unii dintre cei mai buni poliţişti.

Printre cei care şi-au apărat cu sfinţenie Patria sunt şi polițiștii pe atunci ai Comisariatului de poliţie  a raionului Drochia: Vladimir Boiarniţchi, Vasile Gangal şi Boris Coşciuc, căzuţi pentru integritatea  Republicii Moldova la 5 iunie 1992.

Tragedia celor trei poliţişti o retrăiesc, an de an, nu numai familiile,  rudele acestora, dar şi colegii, prietenii, cei care pur şi simplu i-au cunoscut.

În semn de recunoștință,  fiecare început de vară, la Drochia, onorăm sacrificiul făcut de colegii noști  rămaşi pe veci să zacă pe câmpul de luptă prin  depuneri de flori şi un eveniment sportiv ( mini-fotbal), dedicat memoriei poliţiştilor.

Alături de veteranii acelui război, la acțiune au participat preşedintele Organizației veteranilor organelor Afacerilor Interne, Alexei Armaș, reprezentanți ai administrației publice locale, familiile, rudele şi prietenii eroilor, precum şi polițiști. Învingătoarea meciului a devenit echipa IP Dubăsari.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire. A devenit o tradiție ca în fiecare an, la data trecerii în nefiinţă a eroilor polițiști, să fie organizate diferite acțiuni de comemorare, inclusiv meciuri de volei şi fotbal.

PUBLICITATE