Femeia – etalon al cumsecădeniei

1
933

„Voi veșnice izvoare ale vieții,
Sunteți ca spada și psaltire –
O piclă a nădejdii în rutină.
Aveți numai o singură iubire
Ea poartă numele cel Sfânt Medicina”.

Cuvintele de laudă vin să încununeze aceste femei. Noi pacienții avem Recunoștință față de femeile care sunt etalon al cumsecădeniei din raionul Dondușeni, orașul Dondușeni. Din păcate am trecut și eu prin calvarul Covidului, am întâlnit-o pe buna dreptate pe D-na Lilia Chiriac.


E o Doamnă ce face parte din elita oamenilor în haine albe. S-a născut în satul Climăuți la data de 20.08.1968, unde locuiește până în prezent. A finisat cu succes școala medie din sat.

În 1986 a început studiile la USMF „N.Testimițeanu”. Din luna August 1992 activează la Spitalul Raional Dondușeni în calitate de medic Endocrinolog. Din 2015 lucrează și ca Reabilitolog.


Cele mai însemnate universități ale D-nei Chiriac sunt date mugurașii, înfloriți pe ramul din arborele vieții Dumisale – fiica Anișoara și fiul Victor. La fel și nepoțelul mult iubit și răsfățat fiind ca rezultat succesul lor mândru.


În momentul de față muncește în calitate de medic-şef al Spitalului Raional Dondușeni.


Femeia despre care eu scriu, e o carte deschisă din care poți învăța la nesfârșit. Ambele s-au născut pentru această profesie, pe cât e de grea, pe atât de nobilă. Bunătatea, întregimea sufletului, disciplina și dragostea pentru pacienți fiind călăuza și inima tuturor pacienților.

Medicul-şef este un medic din carte. La această Doamnă întâlnești toate acele calități pe care le are un medic profesionist, nu numai că cunoaște problemele pacienților săi, dar trăiește cu ele zi de zi, fiind gata în orice moment, de la orice distanță s-ar afla să vină în ajutor.


Vreau cele mai frumoase mulțumiri să aduc Medicului de Familie Doamna Angela Heiu. O Doamnă, o persoană sensibilă, pătrunsă de simțul datoriei, entuziasmul ei este de invidiat. Om cu suflet mare, onestă, inteligentă,cu experiență mare, știe să valorifice potențialul fiecărui pacient. Este născută într-o generație de doctori.


Doamna Heiu Angela are un rol vital în societate, mai ales că se poate în continuare de afirmat că ea urmează mereu principiul supremației în societate.

Ne închinăm în fața harului deosebit de a insufla încredere, speranțe în ziua de mâine. Femeia este – etalon al cumsecădeniei. V-ați încadrat în procesul de menținere a Sănătății Publice.

Înaltul profesionalism, principialitatea și devotamentul cauzei, sunt acele calități profesionale pe cale le antrenați și le veți antrena de-a lungul anilor, executându-vă atribuțiile în scopul asigurării sănătății cetățenilor.

Femeile care sunt etalon al cumsecădeniei,care zi de zi își lasă câte o părticică din sufletul lor mare pe altarul de jertfă a medicinii.

Mesajul meu adus în semn de recunoștință, este următorul: Mulțumim pentru Bunătate, Onestitate, Modestia și Mărinimia de care dați dovadă, pentru Grăunţele Speranței care le plantaţi în inimile pacienților.

Dovezi ale profesionalismului lor fiind Diplomele de mențiune din partea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova. La fel un număr enorm de mare de Scrisori de Mulțumire!


Cuvinte de mulțumire și recunoștință aducem asistentelor medicale:

Angela Cebotari – Secția Covid
Corbu Elena
Vaculinschii Silvia
Muguliuc Nelea


Le vezi mereu cu fruntea iluminată și fruntea aburită, cu chipul pe care e scris Bunătate, dar să nu uităm bunătatea n-o folosești la nimic dacă n-o împarți cu pacienții,vocațiile Dumnealor nu are preț, deoarece onestitatea, blândețea, întruchipează omenia.


Galina Vacarciuc,
bibliotecar L.T.”Alexei Mateevici”

PUBLICITATE

1 COMENTARIU

  1. Stimă și admirație pentru medici, dar apare întrebarea față de ziarul info și doamna bibliotecară: Oare la bibliotecă nu se citește Monitorul Oficial? Or, nu s-a auzit despre Legea cu privire la datele cu caracter personal. Datele personale ale eroinei articolului cad parțial sub calificarea de “persoană publică”. Scriem dedicații de dragoste, dar prevederile legale nu sunt verificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.