Profesorul e catalizatorul

0
204
 • Viaţa sau, mai bine zis, noţiunea de elev este plină doar atunci când alături este un profesor bun. El te înaripează, te îndrumă pe calea cea dreaptă, adică îţi dă aripi să zbori. Tatăl meu zice că un profesor bun este un catalizator şi eu sunt de acord cu el. Într-adevăr, aşa este.
  Pentru mine un astfel de catalizator este profesoara mea de limba română, Liliana Lungu-Cebotari. Noi suntem, aş zice, dintr-o bucată, căci avem multe trăsături de caracter comune. Nu-i vorbă, dumneaei, de la înălţimea sa de pedagog, doamnă erudită, profesoară talentată şi, în general, femeie inteligentă, se prea poate mă disconsideră un pic, dar ştiu bine că mă iubeşte ca pe un copil al său. Eu, la rândul meu, o preţuiesc şi o iubesc, o cred, nu mai puţin decât pe maică-mea.
  D-na Liliana m-a îndemnat întotdeauna să învăţ, să fiu activă, generoasă, energică şi să merg cu fruntea ridicată sus. Datorită ei am participat la o mulţime de concursuri, recitaluri, sărbători în satul natal, oraşul Drochia, chiar şi mai departe. Ea m-a creat aşa cum sunt: dacă nu mi se deschide uşa, intru pe geam. Am în vedere în sensul normal al cuvântului, căci astăzi trebuie să fii curajos de fire, energic şi cutezătror. Aşa consider eu, altfel nu te descurci, pur şi simplu.
  Chiar nu demult, la fel din îndemnul profesoarei mele dragi am participat şi am devenit laureată a concursului „Pe aripile Muzelor” din oraşul Soroca, teatrul „Veniamin Apostol, compartimentul declamatori. Am luat locul unu, compartimentul Declamatori.
  Recent am mai participat, la fel on-line, la un concurs-recital, care se numeşte „Pentru Patrie”.
  Închei cu un îndemn pentru toţi elevii – stimaţi-vă profesorii!
  Ilinca Tăureanu, clasa a noua, gimnaziul din satul Mîndăc, raionul Drochia.
PUBLICITATE