O familie de nota zece

0
143

D-na Angela, chișinăuneancă de origine, și-a găsit fericirea cu soroceanul Vladimir. Au trăit o viață împreună, mână de mână, trecând peste mai multe, căci viața este viață și știe a pune piedici. Medici de profesie, optimiști din fire, au trecut cu succes peste toate. La sfârșitul lui iulie, echipați cu entuziazm, dar și măști, mănuși, au venit pe ospețe în Soroca, orașul de baștină al lui Vladimir. Sigur, d-lui are rude aici , în acest oraș de pe Nistru, și consideră că este o datorie să le viziteze măcar o dată în an. D-na Angela poartă și ea în suflet o plăcere deosebită pentru Soroca și îl însoțește cu mare drag pe soț în asemenea vizite. I-am surprins odihnindu-se pe o bancă dintr-unul din parcuri din centrul orașului și i-am sugerat femeii să ne descopere și nouă taina vieții conjugale fericite care era desenată pe fețele lor.

  • Suntem împreună, nicicând separat. Lucrăm medici – eu, terapeut, soțul, neurolog. Într-adevăr, am o recetă bună pentru menținerea familiei fericite. Astea sunt pasiunile. Eu nu stau nicicând , cum s-ar zice, cu mâinile în sân. Împletesc cu andrelele, fac tablouri în tehnică românească din ațe răsucite și multe altele. De zece ani mă ocup cu bijuteria: brățări, cercei, inele, mărgele. Compozițiile sunt gândite munițios, pietrele alese, la fel, cu multă atenție, ca să se asorteze perfect. Nu le vând, dar oricine îmi trece pragul se alege cu un cadou din partea mea. Se bucură și soțul, iar în casă e liniște și fericire. O dată în an vin împreună în Soroca. D-na Angela, sigur, și-a luat cu sine mai multe compoziții de bijuterii, ca să dăruiască sufletelor dragi de aici – rudelor din partea soțului. Le stimează, le duce dorul când nu se văd mult timp, iar un șirag de mărgele sau niște cercei frumoși, lăsați drept amintire, cimentează o relație de rudenie.

Uite, un astfel de remediu am aflat săptămâna trecută, dar voi, mame, bunice, ce sfaturi aveți ca familia să fie una trainică?
Elena Spinei

PUBLICITATE
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMelete Răuțu
Articolul următorBunică, la mulți ani!