Cum polițiștii din Soroca previn infracțiunile ?

0
143

Angajații Inspectoratului de Poliţie Soroca desfășoară activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, activitățile coordonate de către poliţiştii Secției Securitate Publică, cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţii de prevenire şi combatere a infracţiunilor contra patrimoniului, s-au derulat pe întreg teritoriul raionului Soroca.

Politiștii au purtat discuții cu cetățenii, explicându-le care sunt cele mai întâlnite condiții de favorizare a furturilor, despre măsurile de siguranță în cazul când sunt plecați în concediu sau la odihnă, lăsare fără supraveghere a copiiloretc., despre posibilitatea beneficierii sprijinului poliției pentru protecția vieții, sănătății și a bunurilor pe care le au în posesie, urmare cărora, cetățenilor le-au fost repartizate pliante informative, fiindu-le solicitat să acorde sprijin Poliţiei pentru prevenirea furturilor și altor tipuri de infracțiuni.

Pentru a vă feri de evenimente neplăcute, Poliția recomandă un minim de reguli de autoprotecție în ceea ce privește locuința.

Există situații când prin simple gesturi/ comportamente furturile din locuințe se pot evita!


1️Când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.
Nu lăsaţi nici o fereastră întredeschisă şi chiar dacă vă aflaţi în locuinţă, încuiaţi uşa de la intrare.
Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane.
Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră şi nu primiţi în casă persoane necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii, dar care nu se pot legitima.

PUBLICITATE