Cum au reușit salvatorii să stabilizeze debarcaderul de peste 40 de tone? VIDEO

0
950

În seara zilei 26 iunie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au finalizat operațiunea de stabilizarea a debarcaderului cu greutatea de peste 40 de tone. Misiunea salvatorilor a durat mai mult de 6 ore fiind tergiversată de nivelul ridicat al râului Nistru. Acțiunea a avut loc în regiunea localităților Vasilcău – Vărăncău a raionului Soroca.

Pentru lucrările de recuperarea și stabilizare a navei au lucrat 30 de angajați IGSU utilizând 3 bărci cu motor. La operațiunea au participat și scafandrierii IGSU care au trasat o funie de peste 50 m către debarcader pentru a reuși stabilizarea acestuia. Misiunea a fost îngreunată de curenții de apă, dar și de nivelul ridicat al râului. După mai multe ore de lucru, nava a fost poziționată în siguranță, fără de a mai prezenta risc.

Amintim că debarcaderul s-a desprins de pe cablul de ancorare aflat în partea stângă a malului regiunii ucrainene și a plutit pe râul Nistru. Cazul a fost înregistrat noaptea trecută în regiunea municipiului Soroca. Potrivit primelor informații cablul de ancorare a navei s-a rupt din cauza curenților puternici și a nivelului crescut a râului și a fost dus de apă. La fața locului au fost implicate echipe de salvatori și polițiști pentru a identifica nava.

PUBLICITATE