Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, va beneficia de investiții

0
187
Foto: ipt.md

Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, dar și alte 4 instituții de învățământ cu profil horticol vor beneficia de investiții în sumă de 6 milioane de euro pentru renovarea și dotarea acestora pentru a facilita procesul de studii. Este vorba de Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi, Colegiul Agroindustrial din Ungheni, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și Institutul Științifico – Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare.

Proiectele înaintate de acestea și care au fost selectate pentru aplicare presupun dotarea lor cu tehnică agricolă și înființarea unor loturi didactice. „Vor fi renovate și dotate cu echipamente de ultimă generație laboratoarele și capacitățile de instruire practică a elevilor în vederea ralierii instituțiilor educaționale la standardele de calitate ale Uniunii Europene. Vor fi procurate utilaje și tehnică horticolă pentru a acoperi întreaga arie curriculară de predare a disciplinelor adiacente. Este preconizată și construirea unor spații de conservare la rece și procesare a fructelor și pomușoarelor”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Beneficiari direcți ai investițiilor vor fi peste 3 mii de elevi de la cele cincii instituții educaționale dar și horticultorii din țară care vor putea angaja personal calificat. Dotarea laboratoarelor va cataliza și activitatea de instruire continuă din aceste instituții.

Investițiile vor fi realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții.

PUBLICITATE