Prima stație de încărcare a automobilelor electrice la Soroca

0
1225

Proiectul PNUD Moldova, prin care se susţine crearea infrastructurii naţionale de prize pentru încărcarea automobilelor electrice în Moldova, va număra nu puţin de 60 de prize electrice în toată ţara, scrie piataauto.md. Pandemia de coronavirus şi restricţiile asociate ei au încetinit vădit lucrurile, ba chiar au anulat şi inaugurarea oficială a primelor prize, care trebuia să aibă loc în martie, dar chiar şi aşa, munca pentru instalarea prizelor a continuat, iar acum sunt deja active 22 de prize electrice pe harta Moldovei, instalate în cadrul acestui proiect.

Una din aceste prize este localizată la Soroca, dar și în alte 21 de localități,  Chişinău, Criuleni, Orhei, Bălţi, Soroca, Briceni, Anenii-Noi, Comrat, Cimişlia, Cahul şi alte localităţi din ţară.

Până la finele lunii mai vor mai fi activate alte 8 prize, iar pe parcursul verii — încă 30. Majoritatea unităţilor instalate au o putere cumulată de 44 kW, oferind câte două porturi AC Type 2 a câte 22 kW.

De asemenea, cei de la PNUD Moldova au lansat de curând un tender pentru următorul pas, care presupune şi instalarea a 3 prize fast charge DC, puterea unei asemenea staţii urmând a fi de 50-120 kW.


Sursa: piataauto.md


PUBLICITATE