Producătorii agricoli își vor putea vinde producția în regim ambulant

0
339
foto: agrobiznes.md

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus comerțul ambulant cu produse agricole vegetale, pentru a susține producătorii autohtoni să-și vândă producția proprie.

Conform punctului 17 și 18 al Dispoziției Nr. 15 a CSE a Republicii Moldova, pe perioada stării de urgență, se permite comerțul ambulant cu produse agricole în baza autorizației de amplasare emise de autoritatea publică locală, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19.

Autorizația de amplasare și cerințele de organizare a comerțului ambulant vor fi stabilite de către autoritățile publice locale.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, a informat că mai mulți producători agricoli, deținători de sere, au solicitat suportul autorităților centrale pentru a-și comercializa producția, în contextul, în care pe perioada stării de urgență instituite pe întreg teritoriul țării a fost sistată activitatea piețelor agricole, iar magazinele alimentare au cererea mult mai mică decât oferta.  

Totodată, ministrul a precizat că producătorii vor trebui să prezinte certificatul ce confirmă întreprinderea agricolă, gospodăria țărănească, dovada că sunt producători agricoli.  De asemenea, locurile de comerț vor fi stabilite de autoritățile publice locale, cu respectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare.

PUBLICITATE