Gândurile unui tânăr după ce în satul său a apărut primul caz de coronavirus

0
3555

Stas Cebotari este un tânăr de 17 ani, locuitor al satului Șuri, raionul Drochia. S-a remarcat în calitate de voluntar al proiectului ”Bunicii Grijulii”, este membru al ansamblului folcloric ”Vatra” din Șuri, vice-președinte al Consiliului Elevilor, un tânăr activi și plin de inițiative pozitive. În localitatea sa, la 3 aprilie, a fost confirmat primul caz de COVID-19. În timp ce rețelele de socialiare au izbucnit în comentarii negative, panicoase, Stas a publicat o altă viziune asupra situației actuale, care ne-a răsturnat tuturor ritmul vieții obișnuite.

”Având în vedere informaţia de ieri, apărută pe reţelele de socializare, referitoare la infectarea unei persoane din s.Şuri cu Covid-19, aş vrea să vä împărtăşesc părerea mea despre ceea ce ne face cu adevărat acest Coronavirus, a scris Stas.

Eu cred cu tărie că există un scop spiritual în spatele acestei situaţii, indiferent că noi o catalogăm bună sau rea. Acest virus ne reaminteşte că suntem egali, indiferent de cultură, religie, ocupaţie, situaţia financiară sau reputaţie.

Acestă boală ne tratează pe toţi la fel, aşa cum ar trebui să facem şi noi, dar de multe ori uităm.

Ne reaminteşte că suntem într-un fel conectaţi cu toţii. Ce afectează o persoană se răsfrânge asupra celeilalte. Acest lucru ne reaminteste că punem graniţe false care nu valorează nimic în faţa acestui virus, care n-are nevoie de paşaport pentru a trece dintr-o ţară, (localitate, municipiu, raion) în alta.

 Ne reaminteşte cât de preţioasă este sănătatea, pe care avem tendinţa să o neglijăm.

Ne reaminteşte că viaţă este scurtă şi ceea ce e mai important în viaţă este să ne ajutăm unul pe celalalt, mai ales pe cei care sunt bătrâni sau bolnavi.

Ne reaminteşte cât de materialistă a devenit societatea și cât de importante sunt alimentele, apa și medicamentele, spre deosebire de luxul pe care îl valorizăm mai mult uneori.

Ne reaminteşte cât de importantă este familia şi viaţa noastră acasă, pe care obişnuim să o neglijăm de multe ori, din cauza serviciului, diferitor probleme şi situaţii.

P.S. Aceasta este părerea mea, m-am străduit să fiu obiectiv. Totuşi, eu cred în oameni, în solidaritate şi responsabilitate. Staţi acasă, aveţi grijă de dvs. şi de cei apropiaţi!

Împreună vom face faţă tuturor greutăţilor!♥️”

PUBLICITATE