Ai adresat întrebări autorităților privind instituirea carantinei în mun.Soroca, află răspunsul aici…

0
1142

Carantina instituită pe teritoriul municipiului a trezit mai multe întrebări și neclarități în rândul sorocenilor. Oamenii au adresat întrebări autorităților cât privește restricțiile, dar și regulile de intrare, deplasare și ieșire de pe teritoriul municipiul. Vicepreședinta raionului, Alla Bordian, a răspuns la întrebările sorocenilor, venind totodată cu recomandarea ca cetățenii să fie cât mai vigilenți și să respecte recomandările autorităților și medicilor.

 Gorobet Nadejda a. Cei care au parinti sau bunici in etate..cum se deplaseza la ei?se da vriun document aparte ?de unde il cerem?
b. cei ce lucreaza ,dar nu au permis sau masina…cum sunt dusi la munca?soferul ,masina cu care se deplaseaza …de unde cerem foaie pentru ei?

a.- La ieșirea din oraș se eliberează permis provizoriu. Astfel, persoana la ieșire trebuie să indice strict unde pleacă și perioada de timp cât se va afla pe acea adresă. Persoana care a obținut acest permis, trebuie să respecte în totalitate tot ce e notat acolo, în caz că încalcă datele indicate în permis, vor fi aplicate amenzi drastice.

b.  Consiliul raional a organizat conform graficului transport pentru angajații spitalului raional, în rest, fiecare angajator este responsabil de transport pentru angajați. În soluționarea problemei sunt implicați și primarii localităților.

 Gulica Veronica Noi avem de platit la banca cum putem sa intram in oras. Eximbanc la Floresti nu-i.

  • La intrarea în oraș veți primi un permis temporar, în care veți indica scopul vizitei, perioada și adresa unde vă deplasați.

Angela Gruscian Citi bolnavi cu covid trebuie sa fie intrun sat, ca sa se inchida in carantina.

  • Localitatea este plasată în carantină, când sunt 1% de cazuri de îmbolnăviri din numărul localnicilor.

Lina Miron Noi locuim în Soroca. Luni am plecat la țară unde casa părintească este pustie. Am venit să facem curățenie de primăvară. Vom putea intra în oraș acasă la apartament?

  • Puteți reveni în municipiu în baza buletinului de identitate, unde este indicată viza de reședință. În situații de urgență fiecare persoană este obligată să aibă la ea buletinul.

Jaman Ivan Am o mica ferma la curesnita noua……si nui inregistrata nicaieri nici ca gospodarie…..si nici ca firma….. animalele trebuie hranite de doua ori pe zi, cum sa fac eu acuma……dece nu ati eliminat toate minusurile inaitea de a pune orasul in carantina?

Olesea Țurcan Botnari Și cei cu Gospodarii Țărănești cum facem locuim in oraș iar sediul gospodarii in Bulboci Noi acum suntem in toiul lucrărilor agricole, stropiri .In agricultura se face totul la timpul sau,agricultura nu cunoaște carantina!!!

  • Puteți solicita un permis provizoriu unde veți indica drept scop deplasarea în scop agricol. La fel se va indica adresa unde se deplasează persoana și intervalul de timp. Desigur persoana trebuie să fie dotată cu măscă și să respecte toate măsurile de precauție pe timp de carantină.

Virlan Marcel Eu am apartament la Soroca și acum fac reparație,dar locuiesc în suburbie,o sa fie posibilă deplasarea la apartament?

  • Puteți reveni în municipiu cu buletinul, unde este indicată viza de reședință. În situații de urgență fiecare persoană este obligată să aibă la ea buletinul.

Irina Damian Eu am locul de munca la Chisinau, viza de resedinta la Soroca, in caz ca intru in Soroca voi putea iesi la munca sau ma voi pomeni blocata in Soroca pe aceste 14 zile? Permis de la servici am.

  • Ieșirea și intrarea în municipiul Soroca se face în baza permisului temporar, eliberat la filtrele de la intrarea în oraș. Acolo veți indica perioada de aflare, dar și de ieșire din localitate.

Alexandra Bostan Dar persoanele din sate care au salariile pe card,pensionarii din sate pot sa vie la un bancomat să-și ia banii?

  • La punctele de trecere persoanele trebuie să se prezinte cu buletinul, aici le este întocmit permisul temporar, se indică scopul intrării în municipiu, data și ora. Respectiv persoanele trebuie să respecte datele indicate în permis. Persoanele staționate în municipiul înafara orelor indicate în permis, vor primi amenzi.

Isidor Grigoras Pot intra in oras șoferii firmelor de curierat/curierii?

  • Cât ține de serviciile poștale, curierii au aceste permise de la comisia națională excepțională, agenții economici, reprezentanți ai întreprinderilor agricole primesc permis de la IP Soroca, care le permite deplasare pe întreaga perioadă a carantinei, iar cei care au nevoie o data să vină la magazinele agricole primesc permise temporare.

Acordați în continuare întrebări, iar noi vom avea grijă ca autoritățile să vă acorde răspunsuri.

PUBLICITATE