Spectacol cu parfum de primăvară

0
380
Sorocenii Leonid Cârlig și Veronica Chițan cu „Nemuritorii!, Buzău, 2012

A fost la începutul acestei săptămâni în a doua zi a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor-2020”. „Cu drag de dumneavoastră”- așa s-a numit spectacolul susținut de artiștii Viorel Mahu, Gheorghe Țopa, Lenuța Gheorghiță și trupa „Nemuritorii” de la Buzău.

Au „Nemuritorii” un farmec deosebit. Îi urmăresc din 2007 și nu mă satur să-i privesc și să-i ascult. Ei știu cum să se apropie de sufletele spectatorilor prin repertoriu, interpretare și ținută scenică. S-au născut și trăiesc la Buzău. Pentru cei care nu știu, amintim că ideea înființării trupei aparține liderului, Constantin Ungureanu, profesor de muzică și compozitor, care a mărturisit în concertul de luni seara că a venit pentru prima oară la Soroca cu 26 de ani în urmă la deschiderea Bibliotecii „Basarabia”, filială a Bibliotecii „Vasile Voiculescu” din Buzău. Atunci venise cu un grup de copii care au prezentat în fața sorocenilor un program artistic. Iar de atunci drumurile noastre s-au mai întâlnit aici, la margine de Țară. Sorocenii, dar și cei din raioanele învecinate-Florești, Dondușeni, Drochia au avut prilejul să-i urmărească din scenă de mai multe ori… Despre irepetabila viziune artistică a liderului trupei îmi vorbea cu admirație părintele Mihail Milea. Și așa cum părintelui îi place să ne lumineze sufletele mereu cu surprize, în 2012 când însoțeam corul „Orantis” la Buzău, sfinția sa ne-a oferit o mare surpriză, o surpriză înviorătoare – la recepție ni i-a adus pe „Nemuritorii” ca să ne cânte, să ne încânte, să ne clătească sufletele cu frumoasele lor piese în stil etno-popular. Fiecare piesă, așa cum spunea luni seara din scenă mentorul Nemuritorilor, este o poveste. De-a lungul anilor poveștile s-au adunat în 15 albume și o mulțime de videoclipuri. O parte din ele au răsunat în spectacolul „Cu drag de dumneavoastră”, răsplătite din plin cu aplauze.
O prestație scenică deosebită a avut și Lenuța Gheorghiță, care a apărut în fața publicului ca un vulcan în erupție. Publicului i-a plăcut nu numai cum cântă, dar și cum gândește și cum vorbește. Ea ne-a cântat bucuria de a fi și durerea pentru cei plecați în veșnicii, îndemnându-ne să credem în noi, să nădăjduim în ajutorul Domnului, înmulțind lucrurile frumoase.

PUBLICITATE